Musaca de cartofi


Nu am mai facut reteta asta de cateva luni. De ce oare? …Habar nu am, probabil tot cautand retete noi am uitat de cele vechi :), si am renuntat sa mai caut si mai gatesc si ce stiam pe de rost fara cartea de bucate in fata :)). Asa ca am revenit la retetele bune care le stiu de la mama , retete incercate cum ar fi si aceasta reteta de musaca. Va spun din start ca e consistenta si grasa, musacaua asa trebuie sa fie, in caz ca vreti sa o incercati papati doar o portie mica …daca puteti :)).

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc
  • aprox 1,5 kg cartofi
  • 2 oua
  • 2 cepe mari
  • 250 ml bulion
  • ulei
  • sare, piper, boia, patrunjel verde tocat
  • smantana

Se toaca ceapa marunt si se caleste in 2-3 linguri de ulei. Se adauga carnea si se lasa pana scade zeama , amestecand din cand in cand.

Cand a scazut zeama si incepe sa se prajeasca o luam de pe foc si adaugam condimentele, verdeata tocata si 2 oua.


Intre timp pregatim cartofii care se taie rondele ( inainte ii curatati si ii spalati ) si se prajesc putin pe o parte si pe alta ( eu am facut si cu cartofi cruzi sau fierti dar daca ii prajiti musacaua iese cu mult mai buna). Se scot intr-un castron.

Se unge o cratita cu pereti mai grosi sau un vas de yena cu ulei si se pune un strat de cartofi unul de carne, cartofi, carne si ultimul strat de cartofi. Adaugam bulionul sau pasta de rosii dizolvata
intr-o cana de apa.Bagam musacaua la cuptor, la foc mic pana scade sosul si cartofii se rumenesc putin ( mai mult in cazul meu :)).

Servim cu smantana si muraturi.

31 de comentarii la „Musaca de cartofi”

  1. Buna,
    Am facut si eu musaca de cartofi numai ca am folosit un vas roman(din lut). A iesit extraordinar si nici nu am muncit prea mult la aceasta mancare! E prima mancare serioasa pe care o fac singur in afara de cartofi prajiti si orez…:)

    Ai niste retete extraordinare aici pe site! Merci ca le impartasesti cu noi!

  2. Vasia te invidiez pentru vasul roman :)) , eu nu mi-am cumparat (inca)…daca ti-a reusit reteta felicitari! sper sa incerci si altele si sa fie pe gustul tau !

  3. eu fac musaca si cu piure de cartofi, in loc de cartofi taiati felii si iese foarte buna.ar trebui sa incerci si asa sa vezi cum iti place

  4. Andra te cred ca e buna nu vad de ce nu ar fi … nu stiu daca e chiar pe gustul meu , eu prefer sa " simt " cartofii dar uite iti promit ca incerc :).

  5. Buna seara Amalia , am facut si eu musacaua ta de cartofi( e prima data) si a iesit spre surprinderea mea foarte gustoasa.

  6. Felicitari Alice , ma bucur cand cineva imi scrie ca " a prins curaj " in bucatarie … sper sa incerci cat mai multe retete , te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.