Musaca de cartofi 2

Va prezint o alta reteta de musaca tot cu carne de porc. :) Cealalta reteta de musaca de cartofi o puteti gasi aici.

Ingrediente necesare pentru reteta de musaca de cartofi:

  • 1 kg carne tocata de porc
  • aprox 2,5 kg de cartofi ( nu i-am cantarit )
  • 5 linguri de bulion
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras sau kapia
  • 2 oua
  • 1 legatura patrunjel verde tocat
  • putin ulei
  • sare, piper, boia

Cum preparam reteta de musaca de cartofi?

Tocam ceapa marunt, ardeiul il taiem cubulete si le prajim in ulei timp de cateva minute. Adaugam carnea tocata, condimentam cu sare , boia si piper si lasam sa scada la foc mic cu capac, amestecand din cand in cand.

Musaca de cartofi

Intre timp fierbem cartofii si apoi ii curatam de coaja.

Cand carnea este aproximativ gata (zeama lasata a scazut de tot ), o lasam sa se raceasca si apoi adaugam bulionul, ouale si verdeata tocata. Amestecam.

Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

Ungem o tava cu ulei sau unt si punem un strat de cartofi taiati felii, apoi carnea,

Musaca de cartofi

Punem si un strat de rosii taiate felii

Apoi un strat de cartofi.

Adaugam o jumatate de cana de apa, condimentam , punem putin ulei deasupra (sa se rumeneasca cartofii) apoi bagam tava la cuptor timp de 30 de minute la foc potrivit.

Musaca de cartofi

Scoatem tava, lasam putin sa se raceasca , apoi servim cu smantana.

Musaca de cartofi
Musaca de cartofi

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


16 comentarii la „Musaca de cartofi 2”

  1. Imi placea la nebunie mancarea asta cand eram mica, acum mi se pare un pic cam prea grasa si imi da stomacul de furca, dar tot incredibil de buna mi se pare!

  2. Buna ziua!Urmaresc zi de zi blogul tau, dar este primul meu comentariu, am vazut intr-o postare de a ta de anul trecut ca erai in cautarea unei retete de castraveti in otet.Reteta dupa care eu pun castravetii este urmatoarea: saramura-3l apa,1l otet, 5 linguri sare, 2 cani zahar.Se clocotesc toate se lasa sa se racoresca si se toarna peste castravetii asezati in borcane impreuna cu rondele de morcovi, ceapa, marar uscat, foi de dafin, boabe de piper si boabe de mustar.(cantitatea de saramura ajunge pt 8-9kg de castraveti micuti)
    Sper sa iti fie utila aceasta reteta.Tin sa iti multumesc ca impartasesti cu noi retetele tale, de-a lungul timpului am probat nenumarate retete(in special de dulciuri) si nu am dat gres cu nici una dintre ele.
    Spor la bucatarit si o toamna frumoasa!
    Alina

  3. Alina multumesc mult pentru reteta, chiar ma gandeam sa deschid o sectiune cu conserve pentru iarna , am si eu cateva pe care vreau sa le postez :).

  4. Am uitat in mesajul anterior sa precizez:borcanele cu castraveti se sterilizeaza timp de 30min, dupa ce a inceput apa sa clocoteasca(eu folosesc borcane de 800ml).
    Abia astept sectiunea de conserve de iarna :)
    Sa ai o zi frumoasa!
    Alina.

    1. :) incearca sa nu mai gatesti duminica, duminica este pentru odihna si relaxare, recunosc, eu greu m-am lasat de obiceiul de-a gati duminica.

  5. Ziua buna Amalia !!!!!
    La „Musaca de cartofi 2” cartofii trebuie neaparat fierti ???
    Nu mere si feliile de cartofi nefierti, cum am vazut la alte retete??

    Cu multumiri anticipate,
    Cristian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.