O mancarica sanatoasa care se poate servi cu un piure sau ca garnitura la friptura.
Ingrediente:
600g morcovi
2 linguri ulei de masline
sare, piper
1 lingurita zahar
5 linguri vin rosu
1 legatura patrunjel
Morcovii se spala bine si se taie rondele. Se prajesc 5 minute in ulei amestecand mereu. Apoi adaugam 4 linguri de apa fierbinte , acoperim si lasam sa fiarba 8 minute. Luam capacul si lasam pana se evapora apa. Adaugam zaharul si amestecam cu o lingura de lemn pana acesta se caramelizeaza si devine fluid. Turnam vinul si lasam sa mai fiarba 2-3 minute.
Scoatem morcovii cu o spumiera si servim fierbinti cu patrunjel verde deasupra.
Reteta este preluata din Secretele bucatariei.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Iza din greseala am sters mesajul tau :( iti multumesc si te pup !
Simplu si bun! Multumesc de reteta!
Cu multa placere sper sa-ti placa au un gust mai dulceag :).
ca de obicei,esti o sursa de inspiratie.
chiar daca nu prea ma exprim,iti urmaresc blogul cu placere.
si acu….daca fac eu aceasta reteta cu morcovei din aceia mici si congelati,cum procedez?
1.ii las la dezgheta,sau ii folosesc asa,congelati.
2.probabil scurtez timpul de fierbere?
pupici,cu drag mariy.
Mary ai intuit bine :) ii pui congelati si nu-i mai tai bucati, deasemenea scurtezi timpul de fierbere la jumatate… multumesc mult pentru aprecieri, te pup si eu :).
Super!! trebuie sa fie o garnitura grozava, mai ales langa un gratar, o intrebare pot folosi vin alb??? merci
Buna Georgeta , cred ca se poate folosi si vin alb desi vad ca toate retetele ce le am ( de garnitura) se fac cu vin rosu. Sa-mi scrii cum ti-au iesit.
Buna, Amalia!! Am revenit dupa cum am promis, am facut minunatii morcovi in vin (nu puteam sa cred ca pot fii asa buni), excelenti!!! Am folosit vin alb si au iesit excelent, sigur se poate inlocui felul vinului!! Sa auzim numai de bine si sa mai vii cu asemenea retete, oricum ai numai bunatati:))Pa pa
Georgeta sa va fie de bine si la cat mai multe retete reusite !
buna amalia!morcovii nu trebuie curatati?o sa fac si eu ca azi….multumesc!
Geta eu am cumparat din aia frumosi ( si plini de E-uri ) care erau ca si curatati :).
mersi mult!si ai mei erau din aia dar i-am curatat….Sunt atat de buni morcovii tai in vin!azi o sa fac frigarui rulate…..o zi binecuvantata!