Morcovi cu miere


Mancati morcovi sunt sanatosi ! Daca nu va plac, mancati-i  macar ca si garnitura pe langa o fripturica :). Mi-am notat reteta asta de pe net si astazi am pus-o in aplicare. Da, e cu ghimbir dar e tare buna, eu zic sa o incercati , nu pierdeti timp si nici bani caci se face repede si e tare ieftina :).

Ingrediente:

  • 1.2 kg morcovi
  • 50 g ghimbir proaspat
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1-2 lingurite miere
  • 1 ardei iute uscat ( eu am pus iute proaspat)
  • sare

Se curata morcovii , se spala si se taie pe lung in doua sau in patru , in functie de marimea lor. Ghimbirul se curata de coaja si se taia bucatele. Se pun intr-o cratita, morcovii,  ghimbirul ,uleiul, mierea si ardeiul ( eu l-am tocat marunt, in reteta ramane intreg) , se sareaza si se amesteca bine. Se acopera cratita cu un capac si se lasa toate sa fiarba incet, la foc mic, cca 30 de minute. Se servesc fierbinti ca garnitura la curcan.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


14 comentarii la „Morcovi cu miere”

  1. Buna Amalia, am trecut sa-ti urez un since si calduros LA MULTI ANI!…unan plin de impliniri, sanatate si numai bucurii alaturi de familie..

    cand ai timp treci pe la mine ..ai cateva premii oferite cu drag de mine…te pup :)

  2. E grozava reteta! O stiu: apartine bucatariei thailandeze. Arata si foarte bine in prezentarea ta. Va recoman tuturor genul asta de garnituri!

  3. Amalia,nu trebuie pusa nici un pic de apa peste morcovi ?Nu se prind de cratita ?!Arata tare bine si cred ca sunt si buni as vrea sa incer si eu reteta…Felicitari pt. blog !

  4. Carmen eu i-am facut intr-o cratita de inox si nu s-au prins absolut deloc. Daca e acoperita cu capac si focul e mic , practic se fac inabusiti (stii si tu ca morcovii astia din hypermarketuri se fac repede)… daca ai morcovi romanesti, singura problema ar putea fi sa nu se patrunda asa repede,atunci poti pune putina apa. Sper ca ti-am fost de ajutor :)

  5. Multumesc mult Amalia pt. promtitudine!O sa-i fac si eu azi.Eu locuiesc in texas ,asa ca si morcovii de aici sunt ca cei din supermarketurile romanesti…
    Inca o data felicitari pt. tot ce faci!te admir!

  6. Buna Amalia.
    Stii cum mai pregatesc eu morcovii?
    Tot pe post de garnitura: ii tai rondele, ii pun la fiert cuputin delikat, dupa ce i-am fiert ii mai dau intr-o unda de unt cu putina salvie si busuioc si presar cascaval pe deasupra. Ies super buni asa. Si mai fac o salata tot din morcovi cruzi, dati prin razatoarea mare cu ulei de masline, lamaie, sare, piper si cateva frunze de telina.

  7. Raluca, pana la salvie imi suna cunoscuta reteta:)) , mi-am notat-o si o sa o incerc. Iar cu salata m-ai nimerit la fix :)). Te pup !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.