Off… iar au inceput meciurile de fotbal. Vestea buna e ca ma intalnesc cu prietenii, vestea proasta ca mananc seara :). Am descoperit o reteta super de pizza pe care am aplicat-o la … mini pizza. Sunt foarte practice atunci cand ai mai multi musafiri.
Ingrediente:
Pentru aluat
- 500g faina alba
- 40g gris
- 2 linguri ulei de masline
- 10g drojdie uscata
- 300 ml apa calduta
- 1 lingurita de zahar
- 1 1/2 lingurita de sare
Pentru topping:
neaparat sos de rosii
si la alegere ce vreti voi, eu am pus ciuperci, branza , sunca, ardei
Pentru uns :
- 1 ou
- 1lingura de apa
Punem ingredientele intr-un vas si framantam timp de 5 minute. Rezulta un aluat mai tare care se dezlipeste frumos de peretii vasului.
Lasam sa dospeasca 1 ora, la loc caldut si ferit de curentii de aer.
Preincalzim cuptorul la 230 de grade.
Intindem aluatul pe planseta infainata ( cam 40×40) si punem deasupra componentele pentru pizza; sos de rosii, putin oregano, ciuperci, sunca si branza rasa. Incercati sa nu puneti prea multe componente. Rulam cu grija si apoi cu un cutit bine ascutit taiem rondele cu grosimea de 1 cm.
Le punem in tava unsa , deasupra le ungem cu ou batut cu 1 lingura de apa.
si coacem timp de 15 minute pana se rumenesc frumos.
Mi-a placut foarte mult aluatul deoarece este crocant.
Reteta este peluata de pe videojug.com.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Uf, ce bine arata! Pofta buna!
o idee minunata. voi testa si eu cand voi avea musafiri.
felicitari
Amalia, esti o artista!
Foarte interesanta ideea cum le-ai rulat :) Cu siguranta voi incerca si eu reteta.
Madalina
Abia astept sa imi spui ce crezi despre reteta!
Super. Trimite-mi si mie o bucata sa vad cum e …
oau…imi lasa gura apa..
Madalina sunt foarte practice :).
Turisticus cu drag, dar nu mai am , s-au topit emediat ce le-am scos din cuptor :)).
Chrisa sa le incerci sunt bune :)… felicitari pentru blog !
De cand am "nimerit" pe blogul tau ma inspir every day pentru meniul zilnic al familionului meu. Merci !
Amuzanta problema asta cu fotbalul.Vezi ca pe 25 e meci mare….pregateste multe mini-pizza.Imi place cum ai pregatit-o.Eu mini-pizza fac din aluat foietaj congelat, decupez cerculete cu paharul, dar o sa incerc si varianta ta, pare mai profesionista ;)
Stiu Ruxi stiu :))…varianta asta este foarte practica… data viitoare o sa incerc ceva nou, am o reteta de covrigei sarati :).
Stiu Ruxi stiu :))…varianta asta este foarte practica… data viitoare o sa incerc ceva nou, am o reteta de covrigei sarati :).
Cat de delicioase sunt! Mici si superbune :-)
Multumim pentru reteta! Ai un blog extraordinar!!!
Buna Amalia,
am facut si eu astazi, cu mici modificari si nu pentru ca nu mi-ar fi placut reteta ta ci pur si simplu pentru ca nu aveam gris si nici drojdie uscata, asa ca am pus malai in loc de gris si drojdie proaspata in loc de uscata.
Foarte bune au iesit, chiar aluatul mi-a placut mai mult decat celalat pe care l-am incercat.
Super!
Irisha mie mi s-au parut foarte practice :). Multumesc pentru aprecieri, te pup!
Dany cu drojdia nu-i problema cred ca cea uscata dospeste mai repede … iar cu malai in loc de gris ar trebui sa incerc si eu, cred ca iese bun aluatul :).
Amalia felicitari,sunt f delicioase… am facut si eu azi,dar aluatul mi-a iesit cam moale ,a fost cam greu de manuit:))). eu am folosit hartie de copt.Multumim pt retete
Anonim important e ca ai reusit sa-l rulezi :) … sa va fie de bine !
Buna Amalia! Felicitari pentru retete! Sunt nemaipomenite ! Azi am incercat evantaiele si au iesit super. As vrea sa incerc si mini pizzele dar as vrea sa te intreb daca se poate folosi si aluatul de la evantaie…pentru ca tare bun a iesit.
Multumesc mult!
Simona
Simona nu-l folosi , aluatul de la mini pizza contine gris si asta il face sa fie mai crocant, celd e la evantaie e mai pufos :). Pup si spor la treaba !
Se pot servi reci?Ca de aratat arata super!!!!!!!!!!!!!
De putin timp am dat de site-ul acesta si nu pot decat sa-ti multumesc, nu am cuvinte.. Nu stiu inca sa fac mancare( spre rusinea mea) dar putinele retete pe care le-am incercat de aici mi-au iesit destul de bune. Este totul explicat pas cu pas :) MULTUMESC din nou!
Anonim toate au inceput :). Ma bucur ca ti-au reusit retetele incercate , sper sa gasesti cat mai multe pe placul tau :). Multumesc pentru aprecieri!
Foarte bune, Amalia.Le-am facut si eu azi,am respectat intocmai reteta la aluat si am fost incantata de rezultat,la fel si baiatul meu pretentios cat si sotul.Multumesc pt reteta.Nu am folosit niciodata gris in aluat,dar au iesit super,oare ce rol are grisul?
Eu cred ca face aluatul mai crocant. Ma bucur ca ti-a iesit reteta :).
Buna Amalia! ma uit de ceva timp la reteta asta! si.. cascaval pot sa razui pe deasupra? sau mozzarella:D? as vrea tare mult sa o fac in weekend :p
Andreea poti doar cu 2-3 minute inainte de a fi gata. lasi sa se faca la cuptor si cand crezi ca sunt aproape facute ( rumenite ) scoti tava , pui mozarella rasa si mai bagi la cuptor cateva minute.
am facut mini pizza ieri.. au iesit extraordinare!toata lumea mi-a cerut reteta :p cu toate ca e prima oara cand fac asa ceva.. mi au iesit chiar bine.. multumim ca postezi aceste minunatii pt noi.
Andreea felicitari pentru reusita :).
Azi le-am facut din nou,la fel de bune ,s-au mancat toate.
Emilia sa fa fie de bine si atentie la calorii :)).
le/am facut…bune, bune, bune!!!
Si eu le încerc azi,am facut de 3 ori aluatul cu bere obunatate de pizza yamii,acum încerc reţeta asta.Pupicei revin cu rezultatul.;-)
Gata am revenit stăm cu burţile în sus au ieşit nemaipomenit de bune mini puzzelecei mici au fost super încântaţi de pizza făcută pe măsura lor :)).Duminica placuta si multă fericire alături de cei dragi dragă Amalia faci un lucru minunat pt noi.Te pupam fam Ardelean
Si acum că am reuşit sa pot pune si poze sper sa nu te superi aici sunt mini pizzele
http://db.tt/QVv2fXXJ
Prietena mea, colega de facultate, facea cate o bunatate la sfarsit de saptamana si de multe lori a gatit mini pizza si erau divine. Gateste foarte bine. Asa o nostalgie si o bucurie m-a cuprins cand am vazut reteta si pe blogul tau. Mi-au iesit si mie bune, atunci cand le-am facut, acum cateva saptamani. E bine ca ai postat reteta pe internet ;)
Draga Amalia,iti multumesc pentru multiplele retete pe care le-am ”adoptat” si eu, nu de putine ori. Si cea de fata pare delicioasa, prin urmare o voi incerca in cel mai scurt timp, poate fi o cina perfecta, mai ales ca fetitei mele ii place la nebunie pizza. De obicei, cand ma pregatesc sa fac ceva de mancare, aproape de fiecare data ma gandesc la tine, la ceea ce ai mai postat pe aici si la faptul ca sigur voi gasi o varianta pe care o voi putea face, stiut fiind faptul ca de multe ori suntem in pana de idei. Deci, tine-o tot asa! Multumesc mult inca o data!!