Minciunele cu smântână

Minciunele cu smântână
Minciunele cu smântână

Dacă există vreo persoană care să iubească la fel de mult gogoșile ca mine este prietena mea pe viață :) Începând cu cele dospite până la cele fără dospire, prăjite în ulei, coapte in cuptor toate sunt preferatele mele.

Azi am preparat o rețetă foarte interesantă care se face extrem de rapid, pur și simplu amesteci toate ingredientele, intinzi o foaie de aluat, tai, răsucești, prăjești. Deja v-am scris rețeta :)

Sunt delicioase aceste minciunele, mai ales că au un ingredient minune pe care vă las să-l descoperiți citind rețeta.

Minciunele cu smântână
Minciunele cu smântână

Ingrediente pentru aproximativ 50 de bucăți de minciunele delicioase

-500g făină albă de tip 000

-2 ouă

– 25g zahăr

– 1 plic zahăr vaniliat

– 220ml smântână fermentata 12%grasime

– 60ml vodcă, coniac sau ce tărie aveți prin casă (dacă nu aveți omiteti)

– 1 linguriță praf de copt

Mai aveți nevoie de aproximativ 1l ulei și zahăr pudră.

Cum facem minciunelele cu smântănă?

Se amestecă toate ingredientele  se frământă rapid un aluat elastic. Ce înseamnă aluat elastic? Dacă apasati cu degetul pe el după ce-l ridicați revine la forma inițială.Daca e nevoie mai adăugați puțină făină.

Minciunele cu smântână

Presărați masa de lucru cu făină si intindeti o foaie de aproximativ 5mm grosime. Va ajutați de făină la intins. Tăiați dreptunghiuri cu dimensiunea 3×10 cm, le tăiați pe fiecare in mijloc si ptin taietura din mijloc băgați si scoateți un capat al dreptunghiului de două ori.

Minciunele cu smântânăMinciunele cu smântână

Prăjiți minciunelele in baie de ulei incins si apoi le scoateți pe un șervet de hartie absorbanta.

Minciunele cu smântână
Minciunele cu smântână

Pudrati cu zahar si serviți!

Sunt delicioase, crocante la mijloc si pufoase pe margini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.