Meringue ( bezea ) cu cacao


Ce poti sa faci cu 2 albusuri? Reteta de mai jos , foarte simpla si foarte dulce :). Reteta o am dintr-o revista , mi-am salvat-o sa o fac atunci cand am prea multe albusuri.

Ingrediente:
2 albusuri
120 g zahar pudra
1/2 lingurita faina de malai
1/2 lingura cacao

Se pun albusurile intr-un bol deasupra unei oale cu apa fierbinte astfel incat castronul sa nu atinga apa , se adauga in ploaie zaharul si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza amestecul.

Luam castronul de pe abur si apoi mixam albusurile pana obtinem o pasta alba si lucioasa. Adaugam si faina de malai si amestecam. Scoatem mixerul din functiune ,adaugam cacao si amestecam usor cu o lingura de metal, nu mult sa ramana dungi de cacao. Punem intr-o tava cu lingurita bezele cat mai inalte si le coacem la foc mic o ora.

Servim ca atare sau cu frisca. Mie mi s-au crapat putin cred ca focul era prea tare.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


22 de comentarii la „Meringue ( bezea ) cu cacao”

  1. Bună, Amalia,
    Vasul cu apă trebuie să stea pe foc între timp? Vreau să fac rețeta asta și să-mi iasă bine :)
    Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.