Ce poti sa faci cu 2 albusuri? Reteta de mai jos , foarte simpla si foarte dulce :). Reteta o am dintr-o revista , mi-am salvat-o sa o fac atunci cand am prea multe albusuri.
Ingrediente:
2 albusuri
120 g zahar pudra
1/2 lingurita faina de malai
1/2 lingura cacao
Se pun albusurile intr-un bol deasupra unei oale cu apa fierbinte astfel incat castronul sa nu atinga apa , se adauga in ploaie zaharul si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza amestecul.
Luam castronul de pe abur si apoi mixam albusurile pana obtinem o pasta alba si lucioasa. Adaugam si faina de malai si amestecam. Scoatem mixerul din functiune ,adaugam cacao si amestecam usor cu o lingura de metal, nu mult sa ramana dungi de cacao. Punem intr-o tava cu lingurita bezele cat mai inalte si le coacem la foc mic o ora.
Servim ca atare sau cu frisca. Mie mi s-au crapat putin cred ca focul era prea tare.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
I don’t understand a word besides „merengue”, but this sure looks good.
Nurit the word is „meringue” , thank you for your visit :).
amalia am facur si eu reteta ta de meringue si a iesit super pacat ca nu iti pot arata.am invatat din retetele tale sa gatesc multe feluri de papa bun.iti multumesc si o sa te urmaresc in continuare.felicitari amalia
Alina esti draguta… si tie ti-au crapat asa? Eu ma gandeam sa nu mai pun reteta :(.
amalia sa sti ca si la mine au crapat un pic dar mie imi plac mai ales ca au un gust foarte bun.lasa ca nu trebuie sa fie perfecte la aspect mai ales daca nu ai musafiri.sti la ce ma gandeam eu acum?oare ce face amalia bun de mancare? eu pregatesc acum chiftelute de soia o reteta tot a ta si sarmalute de post
:)) esti o figura, chiar acum sunt la servici dar acasa ma asteapta musacaua de legume ( eu trbuie sa o termin ca mofturiciul sef cred ca azi mananca mici), iar maine experimentez chili con carne si deseert mmm nu stiu ceva praji cred cu crema de vanilie. Pup si spor iti urez!
amalia superbe bezelele tale!super blog,felicitari!si cate retete ai..esti ca o furnicuta!!succesc in continuare!
draga amalia, am incercat sa fac si eu bezelele si uite ce-am patit. in primul rans, am aragaz electric, am potrivit cuptorul la 100, pe urma la 150, pe afara pareau intarite insa cand le atingeam se miscau, deci imi pareau nefacute. si, uite asa, cred ca au „aniversat” vreo 2 ore in cuptor. cand le-am scos, nu puteam sa le desprind de pe tava. cand s-au racit, s-au desprins usor. si, desi mi se pareau nefacute cand le-am scos, acum sunt perfect intarite. sincer, cam prea intarite. intrebarea mea de 100 de puncte este cum imi dau seama ca sunt facute si la ce grade sa potrivesc cuptorul. te pup
Draga Alina cdin cate stiu eu bezelele se coc la foc mic eventual cu usa de la cuptor intredeschisa timp de 1 ora. Trebuie sa se usuce ,cand mananci cunt tari dar ti se topesc in gura. Nu stiu daca m-am exprimat clar, sper sa intelegi. Ele ( nu astea din reteta ) trebuie sa ramana albe si cand sunt copate.
draga amalia, nu stiu cum, ca ti-am spus prin ce-am trecut, au iesit bune. putin cam tari, insa asta n-a impiedicat „evaporarea” lor. data viitoare o sa fie perfecte. multumesc pentru raspunsul prompt, esti o scumpa. si, mai ales, faci o gospodina din mine. banuiesc ca lucrezi, ai si familie, si totusi iti faci timp sa asisti si pe cele care, cum e cazul meu, au doua maini stangi. esti deosebita. te pup
p.s. si esti si frumoasa!
Alina esti draguta, intradevar lucrez si am familie dar imi face placere sa ajut pe cele incepatoare (nici eu nu sunt profesionista). Cat de curand o sa am un site unde va fi si un forum… atunci o sa putem povesti in voie :). Te pup si daca te mai pot ajuta cu mare drag .
Amalia draga, ce inseamna "faina de malai"??
ciao….acum le-am scos de la cuptor….sunt asa de frumoase….am pus colorant violet si un motz de nuca….sunt bune bune….mersi ptr.reteta…. Le folosesc pentru decorare un tort. Am sa fac o foto sa-ti arat cum au iesit.Pupici de la….Amalia :))
Amalia daca imi trimiti foto cu permisiunea ta am sa o postez la sfarsitul retetei :). Adresa de email este amy3747@yahoo.com.
Buna Amalia,
Si eu sunt incepatoare dar as incerca aceasta reteta ( imi plac retetele cu maioneza si mereu arunc albus de ou). As avea o intrebare: daca la cuptor am setari doar de temperatura ( nu varianta cu mic/mijlociu/mare) ce inseamna "la foc mic" ?
Multumesc mult de raspuns si spor la gatit in continuare! Multumesc ca ma inspiri la gatit!
Alina J.
Alina iti multumesc pentru aprecieri. Foc mic inseamna aproximativ 70 de grade.
Multumesc pentru Raspunsul promt. Nu am raspuns fiindca speram sa raspund cand ma laud cu reusita mea :). Mie spuma mi-a iesit pre moale ca sa poata fi asezata in tava in forma "cat mai inalta". Am avut albusul de ou in frigider si nu am avut timp sa astept sa ajunga la temperatura camerei. Poate asta a fost cauza. Oricum promit sa mai incerc, nu m-am descurajat din prima.
Mai am insa o intrebare: trebuia sa pun hartie de copt in tava? … "bezelele" mele s-au lipit. Nici nu s-au copt la mijloc dar asta poate din cauza ca nu a fost spuma buna, le-am tinut exact o ora in cuptor.
Alina e adevarat, ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, focul mic, foaie de copt … trebuie multa atentie cu bezelele astea :), nu-i nimic data viitoare sunt convinsa ca o sa-ti reuseasca .
buna…imi place site tau;) e ff util..mama mea a copiat multe retete..daca doresti sa colaborezi cu un domeniu ia legatura cu deejay.exodus@yahoo.com si iti fac site ff popular http://schimbatcuadevarat.ro
Bună, Amalia,
Vasul cu apă trebuie să stea pe foc între timp? Vreau să fac rețeta asta și să-mi iasă bine :)
Mulțumesc!
Da :)