Meringue ( bezea ) cu cacao


Ce poti sa faci cu 2 albusuri? Reteta de mai jos , foarte simpla si foarte dulce :). Reteta o am dintr-o revista , mi-am salvat-o sa o fac atunci cand am prea multe albusuri.

Ingrediente:
2 albusuri
120 g zahar pudra
1/2 lingurita faina de malai
1/2 lingura cacao

Se pun albusurile intr-un bol deasupra unei oale cu apa fierbinte astfel incat castronul sa nu atinga apa , se adauga in ploaie zaharul si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza amestecul.

Luam castronul de pe abur si apoi mixam albusurile pana obtinem o pasta alba si lucioasa. Adaugam si faina de malai si amestecam. Scoatem mixerul din functiune ,adaugam cacao si amestecam usor cu o lingura de metal, nu mult sa ramana dungi de cacao. Punem intr-o tava cu lingurita bezele cat mai inalte si le coacem la foc mic o ora.

Servim ca atare sau cu frisca. Mie mi s-au crapat putin cred ca focul era prea tare.

22 de comentarii la „Meringue ( bezea ) cu cacao”

  1. Bună, Amalia,
    Vasul cu apă trebuie să stea pe foc între timp? Vreau să fac rețeta asta și să-mi iasă bine :)
    Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.