Mere coapte cu palarie de bezea

Mere-cu-palarie-de-bezea-0
Daca va e pofta de ceva dulce, rapid si ieftin incercati aceasta reteta de mere coapte cu palarie de beze. Sunt un desert sau o gustare delicioasa in serile reci de toamna sau iarna. Se fac foarte repede si usor

Ingrediente:

  • 6 mere potrivite
  • 1 albus de ou
  • 3 linguri zahar
  • magiun de prune ( sau ceva gem acrisor)
  • cativa samburi de nuca
  • putin unt

Curatam merele de coaja si le scobim de samburi , apoi punem in fiecare cate un sambure de nuca si gem. Coaceti merele timp de 10-15 minute la 180g C intr-o forma unsa cu putin unt si apoi puneti bezeaua pe care o preparati altfel: Albusul il batem spuma tare, adaugam zaharul si apoi cu o lingurita punem pe fiecare mar formand o caciulita :).

Mai lasati 5 minute la cuptor pana bezeaua de rumeneste usor.

Mere-cu-palarie-de-bezea-2

Servim ca atare sau cu inghetata .
Reteta am gasit-o intr-o carticica mai veche de-a mamei mele.

4 comentarii la „Mere coapte cu palarie de bezea”

Lasă un răspuns la judy Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.