Daca va e pofta de ceva dulce, rapid si ieftin incercati aceasta reteta de mere coapte cu palarie de beze. Sunt un desert sau o gustare delicioasa in serile reci de toamna sau iarna. Se fac foarte repede si usor
Ingrediente:
- 6 mere potrivite
- 1 albus de ou
- 3 linguri zahar
- magiun de prune ( sau ceva gem acrisor)
- cativa samburi de nuca
- putin unt
Curatam merele de coaja si le scobim de samburi , apoi punem in fiecare cate un sambure de nuca si gem. Coaceti merele timp de 10-15 minute la 180g C intr-o forma unsa cu putin unt si apoi puneti bezeaua pe care o preparati altfel: Albusul il batem spuma tare, adaugam zaharul si apoi cu o lingurita punem pe fiecare mar formand o caciulita :).
Mai lasati 5 minute la cuptor pana bezeaua de rumeneste usor.
Servim ca atare sau cu inghetata .
Reteta am gasit-o intr-o carticica mai veche de-a mamei mele.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Ce idee interesanta!
Am trecut si eu pe la tine . Sa sti ca Imi place mult blogul tau:)…ase de multe retete bune!
O zi buna…~Ellie
Wow! what an fancy ! What a concept ! Lovely .. Extraordinary ?
Ellie multumesc mult :).
Reteta furata……arata super!!!!!