Mere coapte cu palarie de bezea

Mere-cu-palarie-de-bezea-0
Daca va e pofta de ceva dulce, rapid si ieftin incercati aceasta reteta de mere coapte cu palarie de beze. Sunt un desert sau o gustare delicioasa in serile reci de toamna sau iarna. Se fac foarte repede si usor

Ingrediente:

  • 6 mere potrivite
  • 1 albus de ou
  • 3 linguri zahar
  • magiun de prune ( sau ceva gem acrisor)
  • cativa samburi de nuca
  • putin unt

Curatam merele de coaja si le scobim de samburi , apoi punem in fiecare cate un sambure de nuca si gem. Coaceti merele timp de 10-15 minute la 180g C intr-o forma unsa cu putin unt si apoi puneti bezeaua pe care o preparati altfel: Albusul il batem spuma tare, adaugam zaharul si apoi cu o lingurita punem pe fiecare mar formand o caciulita :).

Mai lasati 5 minute la cuptor pana bezeaua de rumeneste usor.

Mere-cu-palarie-de-bezea-2

Servim ca atare sau cu inghetata .
Reteta am gasit-o intr-o carticica mai veche de-a mamei mele.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


4 comentarii la „Mere coapte cu palarie de bezea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.