Medalioane de porc in sos de vin rosu


Suna sofisticat insa e nemaipomenit de usoara reteta . Mi se pare foarte adecvata pentru anotimpul asta, ceapa multa , vin rosu … ramane doar sa ma credeti ca e buna si sa o incercati :). Timpul de preparare e 25 de minute.

Ingrediente:
600g muschiulet de porc ( cred ca merge si cu cotlet)
4-5 linguri ulei sau 2-3 linguri unt
sare, piper
600g ceapa
putin rozmarin, cimbru
4 catei de usturoi
4 linguri ulei de masline
500 ml vin rosu
3 linguri suc de pere ( desfaceti un compot, asa-i ?)

Taiem muschiuletul felii ( 10-12) , le stergem si le prajim in putin ulei ( ar fi perfect in unt) cate 5 minute pe fiecare parte .

Saram, piperam si le scoatem pe o farfurie care o tinem la cald.
Ceapa o taiem felii, usturoiul il tocam. In tigaia in care am prajit cotletul mai adaugam putin ulei si calim ceapa impreuna cu usturoiul. Adaugam rozmarinul, cimbrul ( daca aveti proaspete adica verzi cu atat mai bine), vinul si sucul d epere. Lasam sa fiarba la foc iute aprox 10 minute.Vinul trebuie sa scada aproape de tot. 

Iar saram si piperam. (E asa de buna ceapa gatita in modul asta ca iti vine sa o mananci goala ).
Asezam sosul de ceapa pe o farfurie si deasupra medalioanele.
Servim cu piure de cartofi sau paste. Eu am facut cus cus, merge la fix .

Reteta este preluata din Secretele bucatariei cu mici modificari.

9 comentarii la „Medalioane de porc in sos de vin rosu”

  1. buna amalia ..asi avea sei eu 2 cereri daca se poate ..am mancat recent la un restaurant 1 medalion porc cu parmezan 2 piept pui cu mozzarela si sos ananas ff delicios …tot ce stiu e ca amandoua sunt facute cu smantana gran cucina si era delicos. daca ai cumva idee ce si cum se face ar fi superb . pana atuci iti multumesc pt toate retetele tale ffffoarte explicite si de mare azutor mii de multumiri oseara buna .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.