Un preparat ce se face in maxim 10 minute dacă vă vine să credeți, bun bun, îl puteți prepara pentru pranz sau cina in zilele cand nu aveti timp de gatit. Indrazanesc sa adaug si cu un buget mic, pentru ca se face cu doar 4 ingrediente dintre care doua sunt in titlu.
Desi sunt ardeleanca sunt fan praz si ori de cate ori vad o reteta cu praz o pun in aplicare. Mama gatea mult cu praz, daca va intrebati de ce, va raspund ca pentru ca aproximativ 40 de ani a locuit in Hunedoara, oras unde sunt multi locuitori veniti din partea de sud a tarii, de unde implicit si mancaruri cu praz. Mie imi place, e usor de preparat si se poate integra in tot felul de retete. Dar sa nu o lungesc prea mult, revin la reteta noastra cea măiastră. Care mai presupune o cutie de fasole boabe, alba, putin suc de lamaie, patrunjel verde si desigur ulei de masline.
Mâncare rapidă cu fasole și praz
Ingrediente pentru o porție:
- 1 conserva de fasole alba ( 375ml)
- 1 praz de aprox 300g
- 2 catei de usturoi
- 1/2 lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- sare, piper
- patrunjel verde
Pentru inceput incingem uleiul intr-o tigaie si adaugam prazul taiat felii ( doar partea alba si cea verde pana incep frunzele)
Prajim 1 -2 minute, adaugam usturoiul tocat fin, mai lasam putin ( cam 30 de secunde) si adaugam fasolea cu jumatate din sucul propriu din conserva. Adica scurgem sucul din conserva pe jumatate si restul il turnam cu fasolea peste prazul calit.
Amestecam usor si mai lasam 2 -3 minute pana scade putin zeama. Condimentam cu sare si piper proaspat.
Adaugam suc de lamaie cam o lingurita si putina coaja rasa de lamaie.
Servim cu patrunjel verde deasupra si felii de paine prajita.
Desigur daca aveti felii mai mari de paine le puteti praji in putin ulei si puneti amestecul de fasole si praza deasupra.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]