Imi place varza sub orice forma, atat cruda cat si gatita. Iata o modalitate simpla de-a o prepara , indicata acum in sezonul cand gasim varza noua.
Ingrediente:
- 1 varza de 1,5 kg
- 2 – 3 cepe verzi
- 2-3 linguri ulei
- sare, piper
- 3 linguri de bulion
- 1 lingurita grasime de gaina ( optional )
Taiem varza fideluta si o frecam cu sare. Separat calim ceapa verde taiata felii subtiri. Stoarcem varza bine in pumni si o adaugam la ceapa. Acoperim cu capac si lasam sa se caleasca la foc mic. Cand este gata adaugam grasimea de gaina si bulionul.
La sfarsit adaugam piper si deasupra presaram verdeata tocata. O bunatate !
Putem sa o servim ca atare, cu taietei sau umplutura la placinte.
Si aici in alta varianta; calim ceapa impreuna cu un morocv ras apoi adaugam varza si la sfarsit cand este gata adaugam 150g pasta de rosii.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
foarte buna varzuca proaspata!Mie imi place sa-i pun si putina smantana!
cam cat timp trebuie lasata? ca eu am mereu impresia ca o las prea mult…
Anca eu nu m-am uitat pe ceas dar o gust din cand in cand :).