Recunosc ca atunci cand ma gandesc sa fac o mancare cu varza imediat asociez varza cu carnea de porc pentru ca mi se pare combinatia cea mai buna. Asa si este nu contest :) insa zilele trecute am incercat varianta cu carne de pui care este mai usoara si se face mai repede. Obligatoriu se face cu varza dulce care se gaseste mai tot timpul. Defapt acum se gaseste orice nu mai conteaza anotimpul, imi vine sa scriu ca e de preferat cea din piata dar nici marfa din piata nu mai este ce a fost asa ca va descurcati voi cu achizitionarea unei verze autentice romanesti :).
Haideti sa vedem reteta;
Ingrediente:
- 1 varza ( 1kg)
- 400g carne de pui ( recomand pulpe dezosate dar merge si piept )
- 1 ceapa mica
- 2 morcovi potriviti
- 1 radacina mica patrunjel
- 150ml suc de rosii ( bulion)
- sare, piper,ulei
1. Carnea de pui o taiem bucatele, ceapa o tocam, morcovii ii curatam si apoi ii taiem felii subtiri la fel si patrunjelul, varza o taiem fideluta. Daca aveti si ustensila pentru asa ceva cu atat mai bine.
2. Incingem uleiul intr-o oala mai marisoara (sa facem loc verzei) si apoi adaugam ceapa, morcovii si carnea. Amestecam cam 3-4 minute pana se prajesc toate putin si apoi adaugam varza. Punem si sarea, bulionul si amestecam usor. Lasam sa se faca cu capac la foc mic cam 30 min.
Si pana se face mancarea noastra va scriu cateva cuvinte despre aragaze, in special cele pe gaz. Stiu ca mereu este o dilema alegerea unui aragaz si anume disputa, daca pot sa-i spun asa, gaz-electric. Sa stiti ca le puteti impaca pe amandoua :) pentru ca acum se gasesc pe piata aragaze in varianta plita cu alimentare cu gaz si cuptor electric. Eu sunt fidela plitei cu gaz pentru ca imi place sa reglez mereu temperatura si sa o „controlez” daca pot sa spun asa. Si gatesc destul de des, in caz ca nu v-ati dat seama pana acum :). Mai multe modele de aragaze cu toate informatiile necesare gasiti aici.
3. Revenind la mancarea noastra, pana ne-am gandit la aragaze deja s-a facut si miroase tare bine :).
Servim cu putina smantana daca e vorba de copii ( si nu numai ) si ardei iute daca vorbim despre noi adultii.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
O intrebare am si eu? Nu se pune apa?
Se pune bere evident
Cred ca, fiind vorba de varza proaspata, ea isi lasa oricum suficienta apa, plus ce lasa carnea la calit. Nu cred ca ar mai fi nevoie de adaugat apa.
DEpnde cum vor sefii casei..eu pun mai mult de un pahar cat sa nu se arda.Ai mei baga paine in zeama si asta e.In rest piperul si altele se ervesc singuri cat vor.