Mancare de varza cu carnati

Eu zic ca este varianta mai economica si rapida a sarmalelor plus ca merge de minune cu un pahar de vin rosu mai ales cand e asa frig afara .

 Ingrediente:

  • 1 varza mare
  • 2-3 fire carnati proaspeti sau putin afumati
  • 1 ceapa mica
  • 200ml bulion
  • cimbru
  • sare, ulei, piper

Varza o taiem fideluta si o punem intr-un vas mai mare. Adaugam sare si lasam sa stea 30 de minute.

Apoi incingem putin ulei intr-o oala si adaugam varza stoarsa bine de zeama. Lasam sa se caleasca pana scade si apoi oprim focul.

Carnatii ii taiem bucati de 4-5 cm ( depinde cat sunt de grosi ).

Ceapa o curatam si o tocam marunt apoi o calim putin in ulei. Adaugam carnatii si lasam sa se faca la foc mic. Cand sunt putin rumeniti oprim focul.

Intr-o oala cu peretii grosi ( eu am folosit un ceaun de fonta ) sau vas de jena punem putin ulei, apoi un strat de varza , cimbru, carnati, varza, cimbru , carnati si deasupra un strat subtire de varza. Adaugam bulionul si 100 ml apa si bagam la cuptor la foc mic timp de 1 ora.

Gustam varza si daca e cazul mai lasam 30 minute.

Servim fierbinte cu smantana si ardei iute.

Sfat:

Daca nu aveti carnati proaspeti si folositi afumati atunci nu ii mai prajiti, ci ii puneti taiati printre varza.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Mancare de varza cu carnati”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.