Mancare de morcovi

Mancarea mea preferata de cand eram mica . De ce? Pentru ca e dulce acrisoara :).

Ingrediente:

  • 2 morcovi mari
  • 2 linguri de zahar
  • 200 ml bulion
  • 1 lingura amidon alimentar

Punem zaharul la caramelizat intr-o tigaie, apoi adaugam 250 ml apa ( cu grija ca sfaraie tare ), lasam putin sa se linisteasca si adaugam morcovii curatati si taiati feliii subtiri. Acoperim cu un capac si lasam sa se faca inabusit.
Cand sunt gata , separat se amesteca amidonul cu bulionul si se pune peste morcovi amestecand usor.
Puteti sa mai adaugati putin zahar daca doriti.

Se serveste ca atare sau ca garnitura.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


13 comentarii la „Mancare de morcovi”

  1. Uite ca din asta nu am mancat niciodata:D. Presupun ca e tare gustoasa si chiar o sa incerc si eu zilele astea. Merci mult de reteta!

  2. Exact mancarea din copilarie…mama imi gatea mereu …la inceput nu mi-a prea placut ,dar cand a pus si ficatei de pui m-am potolit.

  3. sote-ul de morcovi,ca asta e de fapt,mama il facea in unt si fara faina sau alt adaos.dar la fel de bun era.bag seama ca asta se manaca mai mult in transilvania.

  4. Pansy bunica facea mancarea asta si fara bulion asa cum scrii tu dar cu morcovii deja fierti din supa de pui. Mancam cu carnea fiarta din supa putin prajita si cartofi.

  5. Merge foarte bine cu ficatei ….prepara-i separat cu 1 parte ulei si 2 parti de apa,dupa care-i pui peste sote ! Ura !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.