Mancare de mazare cu carne si sos de rosii

Mancare-de-mazare-cu-carne-si-sos-de-rosii-1

Retetele cu mazare se gatesc repede si usor, eu prefer mazarea proaspata din gradina dar se intampla sa o folosesc destul de rar, in general gatesc cu mazare congelata pentru ca este mai practica. 

Am scris in titlu cu carne fara a preciza de care anume pentru ca aceasta mancare se poate face atat cu carne de pui ca si in cazul meu cat si cu carne de porc, vita sau de curcan. Gustul este la fel de bun, eu am ales de data aceasta carnea de pui pentru ca se prepara mai repede. Pe blog am cateva retete cu mazare si sos alb, preparate cu carne de pui, va invit sa le descoperiti aici:

Pui in sos cremos de mazare cu ciuperci

Mancare de mazare cu ciolan afumat

Mancare rapida de pui cu mazare

Crema de mazare si praz

Mancare de mazare cu carne de vitel

Mancare de mazare cu pui

Nu aveti nevoie de multe ingrediente pentru a prepara aceasta mancare delicioasa, clar ca va fi mult mai gustoasa preparata vara cu rosii proaspete insa si rosiile pasate sunt de mare ajutor.

Mancare de mazare cu carne si sos de rosii

Mancare-de-mazare-cu-carne-si-sos-de-rosii-2

Ingrediente:

  • 600g piept de pui
  • 450g mazare congelata sau proaspata
  • 1 ceapa mica
  • 300ml rosii pasate
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri ulei
  • 1/2 lingurita zahar
  • optional marar

Carnea de pui o spalam bine si o taiem fasii, pe care le condimentam cu sare si piper.

Folosim o tigaie sau cratita cu diametru mai mare. Incingem putin ulei de masline si prajim carnea bine amestecand din cand in cand la foc mic. Cand lichidul lasat de carne incepe sa scada, lasam carnea sa se rumeneasca putin apoi o gustam sa vedem daca este gata. Fiind vorba de piept de pui ar trebui sa fie aproape gata, daca folositi carne de porc de exemplu adaugati apa ca si la tocanita cam 200ml si lasati sa fiarba la foc mic pana carnea este gata. Adaugati ceapa curatata si tocata marunt, mai lasati 2-3 minute si adaugati mazarea. Turnati rosiile pasate, zaharul, amestecati, acoperiti cu un capac si lasati la foc mic cam 10 minute pana se face mazarea. Daca sosul scade prea mult adaugati putina apa. 

Cand mazarea este fiarta condimentati daca este cazul cu  sare, piper si adaugati daca va place, marar tocat.

Daca o preparati cu rosii proaspete atunci rosiile se oparesc, se decojesc de coaja si se taie bucati marunte. Se strecoara de samburi si se adauga la mancare.

Daca folositi bulion atunci trebuie sa ingrosati sosul cu putina faina. Intr-un bol puneti 1 lingura de faina si adaugati 100ml bulion. Raturnati peste mancare cand este gata si amestecati. Lasati sa dea 2-3 clocote si mancarea este gata.

Daca ( iar daca) folositi mazare proaspata o pregatiti ca si aici

Mancare-de-mazare-cu-carne-si-sos-de-rosii-3

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.