Mancare de ciuperci ( tocanita)

Deja este sezonul hribelor, am iesit la padure am gasit ( intamplator ) una bucata ciuperca, am dus-o acasa si am gatit-o.
 
Ingrediente:
  • 1kg ciuperci 
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras mic
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare, piper
  • patrunjel verde
Se curata ciuperca de eventuale impuritati, se spala, se taie bucati si se fierbe cateva minute. Separat se caleste ceapa taiata marunt si ardeiul. Se adauga bucatile de ciuperca, se condimenteaza si se mai lasa cateva minute, la sfarsit se aduga usturoiul zdrobit.
Servim ca atare sau cu mamaliguta.
Si ciuperca uriasa :):

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


14 comentarii la „Mancare de ciuperci ( tocanita)”

  1. Wooow ce „ciupercuta” ai gasit! :) Interesanta ideea cu usturoiul. Eu o faceam cu bulion, ceapa, ardei dar fara usturoi. O sa incerc si asa.

  2. Ciulama e o denumire care nu o prea folosesc eu ii zic tot tocanita :)). Pai calesc ciupercile cu ceapa si putin usturoi, apoi las sa scada cu capac si la sfarsit fac "ingrosala" , amestec un pic de faina cu lapte sau smantana si adaug la ciuperci. Condimentez , mai pun patrunjel verde si gata !

  3. buna Amalia…am incercat cateva din retetele tale…pot sa spun ca au iesit delicioase. O mica precizare as vrea sa fac.Aceste ciuperci-hribi mai bine zis eu le pregatesc cu smantana.Este aceeasi reteta, doar ca elimini usturoiul si cand sunt aproape gata pui smantana[eventual facuta cu un pic de faina, pentru a se lega mai bine]. De asemenea, merg foarte bine cu branza de oaie[sa fie "batuta", nu proaspata]…hmm aici depinde si de gusturi. Poti incerca si daca iti plac sa imi spui.pup

Lasă un răspuns la turisticus Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.