Mămăligă pane

Mamaliga-pane-amalia-2

Dacă vreți să mâncați ceva foarte gustos care se face rapid si bineinteles daca va place mamaliga atunci aceasta reteta o sa fie cu siguranta una excelent de buna! Mamaliga pane este un preparat usor care il puteti servi la cina insotit de smantana si buna dispozitie :)

Nu e o reteta noua, e una destul de cunoscuta insa sincer eu doar acum am auzit de ea, tin minte ca in copilarie bunica ne taia felii de mamaliga si le prajea direct pe plita sau in untura. Ei acum ne-am modernizat putin si am imbunatatit reteta, in mamaliga punem putin parmezan, si apoi o trecem prin faina, ou batut, pesmet si o prajim in ulei sau unt. Rezultatul este unul absolut delicios si vreau sa vi-l impartasesc si voua, nu de alta dar mi e drag cand postez o reteta si imi scrieti ca ati incercat-o si v-a placut ma bucur tare mult.

Mamaliga-pane-amalia-1

Ingredientul care face totul la aceasta reteta este parmezanul , care dupa parerea mea nu ar trebui sa lipseasca din niciun frigider, eu una sunt mare fan. Merita sa-l achizitionati, nu este scump si se foloseste in cantitati destul de mici la retete. In rest mai aveti nevoie de faina de malai, grisata sau nu, alegeti care va place, oua, faina, pesmet, sare, ulei.

Mămăligă pane

Ingrediente:

  • 180g faina de porumb ( am folosit grisata)
  • 800ml apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 40g parmezan
  • 2 oua
  • pesmet, faina alba
  • ulei sau unt

Punem apa la fiert cu sare si cand clocoteste adaugam treptat faina de malai, amestecam rapid cu un tel sa nu se faca cocoloase, pana se ingroasa.

Luam amestecul de pe foc si adaugam parmezanul.

Intindem mamaliga calda pe un fund de lemn intr-un strat de 1 cm grosime. Va puteti ajuta (la fel am facut si eu) de o lingura inmuiata in apa.

Lasam sa se raceasca si apoi o taiem felii de dimensiunea dorita. Eu am taiat 12 felii.

Ouale le batem cu putina sare. Treceti feliile de mamaliga prin faina, ou, pesmet si apoi le prajiti in ulei fierbinte sau in unt.

Le scoateti pe un servet absorbant si le serviti fierbinti cu smantana sau iaurt.

Mamaliga-pane-amalia-3

Sunt foarte gustoase!

Mamaliga-pane-amalia-4

Reteta am preluat-o de pe un site croat, din pacate nu mi-am notat sursa.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.