Malai dulce

Uite ca nu e prajitura copilariei asa cum credeati poate, sincer nu-mi amintesc de ea sau sa o fi mancat vreodata. Am mancat acum cativa ani la cineva si de atunci tot am zis ca o sa fac rost de reteta sa o incerc. Insa anii au trecut si la fel ca si alte zeci de retete care au ramas neincercate , reteta de malai dulce a stat cuminte asteptand sa o scot la iveala. Zilele trecute am vazut pe un grup postate fotografii si reteta de la aceasta prajitura asa ca am zis : acum e momentul sa o incerc! Incredibil cat de buna poate fi o prajitura atat de simpla! Plus ca se face atat de usor…dintr-o tava au ramas doar 3 bucati, copiii pur si simplu au devorat-o !

Desigur ca o sa o mai repet reteta si imi pare rau ca abia acum am incercat-o pentru asa cum spuneam mereu au fost altele la rand v-o scriu si sper sa o incercati pentru ca e pacat sa nu mancati asa bunatate. Nu va ganditi ca are gust de mamaliga, nici pe departe, are o culoare frumoasa si o textura usor umeda.

Prajitura asta se face la fel ca si cea turnata cu mere „din mixer” este extrem de simplu de preparat, doar timpul de coacere este mai indelungat dar merita zic eu sa asteptati :)

Malai dulce

  • 4 oua potrivite
  • 200g zahar tos
  • 190g ulei
  • 130g faina de grau de tip 000
  • 170g faina de malai
  • 450g iaurt gras
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • coaja rasa de la o lamaie mai mica

Foarte important dealtfel ca la toate retetele de prajitura cu iaurt este ca ingredientele sa fie la temperatura camerei.

Preincalzim cuptorul la 160grade Celsius.

Mixam ouale cu zaharul si zaharul vaniliat pana se topeste zaharul si amestecul creste in volum. Adaugam treptat uleiul si iaurtul si mixam la viteza mica pana se incorporeaza in compozitie.

Intr-un bol amestecam faina de grau cu cea de porumb si cu praful de copt.

Adaugam amestecul de faina la cel de oua, ulei si iaurt si la fel mixam cu viteza mica pana se incorporeaza. La sfarsit adaugam coaja rasa de lămâie. Aluatul se aseamănă cu cel de pancakes.

Turnam aluatul intr-o tava de 20x30cm tapetata cu hartie de copt si il coacem timp de 45 de minute, timp in care in bucatarie o sa miroasa divin.

 

Scoatem tava din cuptor, lasam prajitura sa se raceasca bine apoi o pudram cu zahar, taiem prajitura felii si le servim cu multa pofta :)

E genul de prajitura din care nu te poti opri din mancat si va rog sa ma credeti pe cuvant!

Poze cu rețeta încercată de cititoare:

Roxana Manaila

Cristina Dordai

Elena Nuti, varianta fără zahăr

Dragos Zahan

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


3 comentarii la „Malai dulce”

  1. Reteta aceasta mi-a adus aminte de perioada copilariei, la tara, cand pregateam malai amestecat cu laptuci, pentru rate. Reteta a iesit, e dulce, dar malaiul se simte din start, este nefiert si seamana cu un krantz, doar ca neplacut. M-am simtit ca o rata. Voi incerca sa modific reteta, sa tin malaiul la inmuiat in 100 ml de lapte pentru 2-3 ore.

    1. Ciudat, nu stiu ce malai ati folosit…in principiu cel grisat fierbe in 3 minute deci cat sta prajitura la cuptor are timp suficient sa se faca. Scriu asta pentru ca am facut de multe ori aceasta prajitura si nu a fost nefiert.

Lasă un răspuns la Litman Iulian Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.