Nu stiu daca este cea mai potrivita denumire, maioneza prin definitie nu este dietetica, reteta de mai jos este una cu mai putin ulei ceea ce o face sa fie mai putin grasa. Se serveste cu peste dar merge si cu carne de pui sau cartofi, chiar si cu legume
Ingrediente:
- 1 galbenus de ou
- 200 ml lapte
- 2 linguri de faina (rase)
- 2 linguri ulei
- sare, 1 lingurita sau 2 de mustar, patrunjel
Se amesteca faina cu laptele rece si se pun la foc mic, amestecand incontinuu pana se obtine o crema ca o alifie (nu se lasa sa fiarba).
Se lasa sa se raceasca. Galbenusul impreuna cu mustarul si sarea se amesteca, apoi se adauga cate putin din sosul racit.
Se adauga uleiul, putin cate putin si apoi patrunjelul tocat marunt. Eu am pus si un pic de suc de lamaie.
Noi am servit-o cu peste prajit.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Foarte frumos aspectul, eu sunt la inceput si nu stiu multe lucruri:( Felicitari pentru efortul depus!
Foarte frumos aspectul!
Multumesc mult!Daca vreti sa incercati reteta aceasta va sfatuiesc sa folositi amidon de porumb in loc de faina ( este suficient sa puneti o lingura de amidon)
am incercat reteta si sunt incantataEu am pus cam 3 linguri faina ca sa-mi iasa.Intr-adevar e foarte buna : eu am folosit-o pt a face o salata de creveti, iar ce mi-a ramas am pus la fel ca si tine langa bastoane de peste…Multumesc pt reteta! Apropo, oare cate calorii o fi avand o astfel de maioneza?
Buna Amalia,
Eu fac un sos care seamana cu maioneza, numai ca nu e :))
Reteta e f simpla si rapida:
1-2 linguri ulei masline
1/2 lamaie, se amesteca bine pana se face un sos albicios. Se adauga o lingurita de mustar si 1/2 cutie kefir sau iaurt. kefirul e mai subtire, daca e nevoie de sos mai gros, adaug si iaurt.
Eu pun acest sos peste o salata.
http://i265.photobucket.com/albums/ii229/diana_3d/food_02/DSC01179.jpg
http://i265.photobucket.com/albums/ii229/diana_3d/food_02/DSC01211.jpg
Spanac/salata verde tocata, ardei, rosie, castravete, ridichi, 1 ou fiert, piept de pui la gratar.
Hey multumesc mult pentru reteta ! Arata foarte bine dresingul tau :).