Maioneza dietetica

Ingrediente:

  • 1 galbenus de ou
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri de faina (rase)
  • 2 linguri ulei
  • sare, 1 lingurita sau 2 de mustar, patrunjel

Se amesteca faina cu laptele rece si se pun la foc mic, amestecand incontinuu pana se obtine o crema ca o alifie (nu se lasa sa fiarba).

 Se lasa sa se raceasca. Galbenusul impreuna cu mustarul si sarea se amesteca, apoi se adauga cate putin din sosul racit. 

Se adauga uleiul, putin cate putin si apoi patrunjelul tocat marunt. Eu am pus si un pic de suc de lamaie.

 Cred ca s-ar combina de minune cu ciuperci sau salate de legume. Noi am servit-o cu peste prajit.

6 comentarii la „Maioneza dietetica”

  1. Multumesc mult!Daca vreti sa incercati reteta aceasta va sfatuiesc sa folositi amidon de porumb in loc de faina ( este suficient sa puneti o lingura de amidon)

  2. am incercat reteta si sunt incantataEu am pus cam 3 linguri faina ca sa-mi iasa.Intr-adevar e foarte buna : eu am folosit-o pt a face o salata de creveti, iar ce mi-a ramas am pus la fel ca si tine langa bastoane de peste…Multumesc pt reteta! Apropo, oare cate calorii o fi avand o astfel de maioneza?

  3. Buna Amalia,

    Eu fac un sos care seamana cu maioneza, numai ca nu e :))

    Reteta e f simpla si rapida:

    1-2 linguri ulei masline
    1/2 lamaie, se amesteca bine pana se face un sos albicios. Se adauga o lingurita de mustar si 1/2 cutie kefir sau iaurt. kefirul e mai subtire, daca e nevoie de sos mai gros, adaug si iaurt.

    Eu pun acest sos peste o salata.

    http://i265.photobucket.com/albums/ii229/diana_3d/food_02/DSC01179.jpg

    http://i265.photobucket.com/albums/ii229/diana_3d/food_02/DSC01211.jpg

    Spanac/salata verde tocata, ardei, rosie, castravete, ridichi, 1 ou fiert, piept de pui la gratar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.