Limbă de vită cu sos de rosii si ardei

limba-de-vita-amalia-1

Despre limba de vita se poate spune cu usurinta ca ori o iubesti ori o urasti , adica o iubesti din prima sau pur si simplu nu vrei nici macar sa o gusti. Pentru cei care se afla in ultima categorie va spun ca nu stiti ce pierdeti. Limba de vita este o bunatate, un muschi deci carnea este frageda si gustoasa. Singurul impediement este timpul de gatire, e adevarat ca fierbe foarte greu, dar daca aveti o oala sub presiune celebra cucta sau mai nou instant pot, treaba se rezolva rapid. Oricum in aceasta reteta limba se fierbe separat cu condimente asa ca o oala de acest gen este binevenita.

Limba de vita cu sos de rosii si ardei este un preparat gustos, consistent, ce il puteti servi alaturi de familie la pranz.

limba-de-vita-amalia-2

Sosul de rosii cu ardei este un must have cum s-ar spune la aceasta reteta si la retetele cu limba de vita in general, este o combinatie castigatoare limba de vita merge de minune impreuna cu sosul de rosii. Pe langa acest sos am ales sa servim si orez, pe care l-am fiert separat, noua ne place mult, daca aveti alte preferinte puteti opta pentru piure de cartofi, paste sau de ce nu o mamaliguta buna buna.

Nu va scriu prea multe decat reteta care este foarte simpla.

Limbă de vită cu sos de rosii si ardei

Ingrediente 6-8 portii:

Pentru prepararea limbii de vita:

  • 1 limba de vita de aprox. 1kg
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 150g unt
  • sare, piper
  • sucul de la o lamaie mica

Pentru sosul de rosii si ardei:

  • 1 ceapa potrivita
  • 1 ardei rosu
  • 400g rosii
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/4 lingurita piper
  • 2-3 linguri ulei

Pentru servit:

  • 250g orez fiert sau
  • piure de cartofi sau
  • cartofi natur sau
  • paste sau
  • mamaliga

Se spala limba in mai multe ape si se pune la fiert in apa rece. Cand da in clocot , se spumeaza si se lasa sa fiarba cu capac la foc mic.
Timpul de fierbere este dupa noroc adica in functie de cat de batrana este vita :). Oricum dupa 1 ora si 1/2 o incercati cu furculita, daca intra usor inseamna ca s-a fiert, daca nu o lasati sa fiarba si va gasiti de lucru prin casa … Cand este fiarta o scoatem pe o farfurie, o lasam sa se raceasca putin  si apoi desfacem pielea de pe ea.

 

Se desface destul de usor dupa cum se vede.

Limba o taiem felii subtiri pe care le condimentam cu sare si piper si le prajim timp de cateva minute in unt. Cand sunt usor rumenite, stingem focul si stoarcem desupra tigaii o lamaie mica.

Sosul de rosii ar trebui preparat in timp ce fierbe limba ca sa fie gata pe cand prajim limba de vita.

Intr-o tigaie incingem putin ulei si adaugam ceapa taiata felii subtiri, lasam un minut si apoi adaugam ardeii taiati felii.

Amestecam si lasam sa se faca tot asa 1 minut apoi adaugam pasta de tomate, amestecam si adaugam rosiile taiate felii, zaharul. Condimentam cu sare, piper si lasam sosul sa fiarba aproximativ 20 de minute.

Servim limba de vita cu sos de rosii, orez si felii de lamaie .

Este foarte buna!

limba-de-vita-amalia-3

Va invit sa incercati si alte retete cu limba de vita de pe blog:

Limba de vita cu masline

Limba de vita cu sos de legume si gnocchi

Limba cu sos de legume si nuci

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.