Limba de vita cu sos de legume si gnocchi

DSCF3087_421

Despre limba de vita din partea noastra numai de bine. Adica ne place gatita atat ca fel principal cat si ca aperitiv adica salata. Reteta de mai jos este de weekend ca sa zicem asa adica cu timp mai mare de preparare. 

Ingrediente:

  • 1 buc limba de vita de aprox 1 kg 
  • 250g bacon
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 morcovi
  • 1/2 radacina telina
  • 1 radacina patrunjel
  • 2-3 frunze de dafin
  • 500ml sos de rosii
  • 250ml vin rosu
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita maghiran
  • 1/2 lingurita cimbru
  • putin rozmarin
  • sare, piper boabe si macinat

1. Limba o spalam bine apoi o punem la fiert impreuna cu legumele curatate, cateva boabe de piper, 2 frunze de dafin. Eu am fiert-o in oala minune deci timpul deci timpul de fierbere difera insa e fiarta atunci cand furculita intra cu usurinta in ea.

Limba de vita cu sos de legume si gnocchi 1

O scoatem sa se raceasca si o curatam de piele ( o sa vedeti ca se ia foarte usor), apoi o taiem felii mai subtiri.

2. Separat mixam legumele care au fiert.  Zeama nu o folosim la aceasta reteta insa este pacat sa o aruncati puteti sa faceti o supa cu ea.

Baconul il taiem bucatele si il calim in foarte putin ulei. Adaugam ceapa taiata felii, mai lasam cu capac cateva minute sa se inmoaie apoi adaugam feliile de limba.

Limba de vita cu sos de legume si gnocchi 2Limba de vita cu sos de legume si gnocchi 3

Punem si sosul de rosii, vinul, condimentele, zaharul si amestecam usor. Lasam aprox 15-20 minute la foc mic sa scada sosul. 

Limba de vita cu sos de legume si gnocchi 4Limba de vita cu sos de legume si gnocchi 5

Servim cu gnocchi sau paste si daca v-a mai ramas vin puneti un pahar ca nu o sa va para rau :).

Limba de vita cu sos de legume si gnocchi 6

Servim cu gnocchi sau paste si daca v-a mai ramas vin puneti un pahar ca nu o sa va para rau :).

Reteta este de pe net cu mici modificari.

2 comentarii la „Limba de vita cu sos de legume si gnocchi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.