Probabil ca denumirea de lemon ice tea este cea mai cunoscuta, este un ceai rece cu lamaie ce se serveste cu cuburi de gheata. De ce sa dam banii pe cel din comert cand il putem prepara acasa cu minim de efort?
Lemon ice tea se face foarte simplu practic este un ceai bine racit la care se adauga gheata si bucatele de fructe. Se pastreaza la frigider si se serveste in zilele insorite :)
Ingredientul principal este ceaiul, aici optiunile sunt multiple, adica puteti folosi ce tip de ceai va place, recomandat ar fi cel de fructe, eu am ales sa folosesc pentru aceasta minunata bautura ceai de lamaie cu ghimbir si ceai de portocale.
Ceaiul gata preparat se pastreaza la frigider intr-un recipient inchis maxim 2 zile, daca nu puneti bucatele de fructe in el si le adaugati doar cand il serviti atunci il puteti pastra pana la 4 zile.
Va scriu rapid reteta.
Lemon ice tea – ceai rece cu lamaie
Ingrediente 4 portii:
- 1l de apa
- 3 plicuri de ceai
- 2 linguri de miere
- fructe: lamai, portocale, afine, piersici
Punem apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca adaugam plicurile de ceai, acoperim cu un capac oala si oprim focul. Cand ceaiul este caldut adaugam mierea si amestecam bine.
Lasam sa se raceasca si turnam ceaiul intr-un recipient pe care il punem la frigider.
Servim ceaiul cu multa gheata , felii de fructe si menta proaspata.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]