Legume cu pesmet și parmezan la cuptor

Legume-cu-pesmet-si-parmezan-la-cuptor-1

Cu dedicație pentru iubitorii de parmezan :).

Aceasta rețetă este una extrem de versatila, puteti sa o preparati cu ce legume aveti prin frigider sau cămară. Ingredientul secret este parmezanul pe care personal îl ador si deobicei il folosesc in preparatele la cuptor. Daca nu va place nicio problema puteți renunta la el, raman doar restul ingredientelor in numar de două :)

Eu am folosit legumele care se consuma in mod frecvent in familia noastra dar puteți adauga si fenicul, cartof dulce, apio sau ce va face cu ochiul pe rafturile magazinelor sau in piață.

Legume cu pesmet si parmezan la cuptor

Ingrediente :

  • dovlecei, vinete, ceapa verde, morcovi
  • pesmet
  • parmezan
  • sare
  • ulei

Legumele se spala si se curăță de coajă (mai puțin ceapa verde) apoi se taie felii de 3-4mm.

Parmezanul se amesteca cu pesmetul, eu am pus o lingura de parmezan ras la doua linguri de pesmet (va recomand sa cumpărați parmezan gata ras).

Se trec legumele rapid prin ulei sau se ung cu o pensula, si apoi prin amestecul de pesmet si parmezan. Apasati bine cu degetele ca amestecul sa se lipească cât mai bine.

Se aseaza feliile de legume una langa alta in tava tapetata  cu hartie de copt. Se condimenteaza cu sare si se coc in cuptorul incins la 180grade Celsius timp de 25minute.

Legume-cu-pesmet-si-parmezan-la-cuptor-2

Se servesc ca atare, ca garnitura sau insotite de un sos de iaurt si usturoi.

In loc de parmezan puteți folosi brânză grana padano.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.