Legume cu branza la gratar

Weekendul asta am gatit in aer liber , adica la gratar :). Retete cu carne nu am pentru ca nu a fost ceva deosebit, stiti voi ce prajesc romanii aripioare, mici, carnaciori …. in schimb va prezint o reteta cu legume la care poate v-ati gandit de multe ori dar nu ati incercat-o. Este nemaipomenita , se poate servi ca atare sau ca in cazul nostru alaturi de carne prajita la gratar si sos de iaurt cu usturoi.

 

Avem nevoie de:
ciuperci
rosii
ardei
ceapa
usturoi
vinete
branza de burduf
putina branza cu mucegai

sare

Se taie legumele felii mai groase ( daca ciupercile sunt mai mici lasati-le intregi sau taiati-le in 2), cateii de usturoi se zdrobesc putin ( nu se curata). Se pun cateva felii din fiecare si 2-3 catei de usturoi intr-o folie de aluminiu. Presaram deasupra putina sare, punem cateva bucati de branza de burduf si 2-3 feliute de branza cu mucegai. Impachetam bine si punem „bombele” pe jar sau in cazul nostru de jur-imprejurul gratarului. Lasam sa se coaca un pic mai mult ( cam 20-30 minute) , apoi desfacem si servim. Noi am uitat sa punem vinete, le-am pus separat in alta folie . Daca incercati acasa reteta si o faceti la cuptor, puneti si putin ulei de masline și bineinteles inlocuiti folia de aluminiu cu hartia de copt.
PS. Am uitat sa scriu, reteta ii apartine lui Alin :).

19 comentarii la „Legume cu branza la gratar”

  1. in fiecare dimineata intru pe net sa vad ce bunataturi ai mai gatit
    ca de obicei imi lasa gura apa tot ce faci
    ideea asta mi se pare grozava si sigur o voi pune in practica, felicitari si tine-o tot asa

  2. Vera daca iti plac legumele trebuie sa incerci reteta :),eu o sa o repet saptamana asta dar la cuptor. Te pup si multumesc pentru aprecieri :)!

  3. Nu mai astept iesirea la iarba verde si de sarbatori gatesc si eu la cuptor bunatatile, vor merge de minune cu friptura de miel. Multumesc si te sarut!

  4. Ati iesit deja la faget?? ce tare! noi am fost o singura data, si dupa ce ne-am trambalit caruciorul pana acolo, cand am ajuns a inceput o plooaie de zile mari =))

    Arata foarte bine legumele!! Bravo!

  5. Teo draga eu stau aproape de padure, in 5 minute sunt acolo :)), dar nu cred ca nu ati iesit sambata a fost super soare :))

  6. SUPER AMALIA ARATA NEMAIPOMENIT.ITI LASA GURA APA NUMAI CAND TE UITI LA ELE.NE-AI IMBOLNAVIT PE TOTI DE POFTA FELICITARI AMALIA

  7. Data viitoare poate incerci sa le coci direct pe gratar (vinetele, rosiile si ardeii), tai o vanata in doua, pui rosiile decojite, ardeii copti si decojiti si sosul de iaurt peste vanata …aroma de ardei copt da o savoare deosebita. Am mancat la un gratar (facut de altcineva, nu stiam reteta) si a fost nemaipomenit. As da orice gratar pt reteta asta…Si asta vine din partea cuiva pt care „cea mai buna leguma e carnea” ;)

    In mod cert merge si facut acasa, eu coc vinete/ardei/rosii in tigaie de teflon.

  8. Emma zici tu ceva… eu taiam vinetele felii le coceam pe gratar si le ungeam cu putin ulei de masline si usturoi tocat… am retinut ce mi-ai scris, din pacate e cam greu sa pun in aplicare, eventual cand nu vine sotul meu :))nu vezi si aici in poza nu am avut loc de „carnivori” , a trebuit sa punem legumele pe langa gratar :))

  9. Edith sa stii ca da , poti sa incerci si varianta care a scris-o Emma e mult mai sanatoasa pentru ca se decojesc legumele :). Pup!

  10. Hehe, noi am avut noroc atunci cu niste amici care au insistat sa le facem loc pe gratare (aveam 2 sau 3) pt reteta aia. Sincer, dupa ce am mancat, a fost lovitura de gratie, nimeni nu mai vroia gratare :) Si toti am cerut a doua portie de vinete. E o reteta extraordinar de buna, eu o sa incerc si cum ai facut tu :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.