Lasagna cu branza dulce

Cum o mai fi si aia zice sotul. Asa cum se aude , ii raspund :). O reteta de dulce cu multa branza de vaci si putin aluat , asa cum imi place mie.

Ingrediente:

  • 500g branza dulce de vaca
  • foi de lasagna ( cam 10-12 buc)
  • 4 oua
  • 200g smantana dulce de frisca
  • coaja rasa de lamaie
  • 50g stafide
  • 3 linguri zahar pudra
  • 4 linguri zahar tos
  • 1 plic zahar vaniliat
  • foi de lasagna ( cam 10-12 buc)
  • 50g unt

Punem stafidele la inmuiat in 4-5 linguri de apa si putina esenta de rom.
Fierbem foile de lasagna, apoi le scurgem sub jet de apa rece.
Separam galbenusurile de albusuri . Galbenusurile le amestecam cu zahar pudra ( cat sa se dizolve putin zaharul ) si apoi adaugam smantana.
Punem sosul deoparte si pregatim branza.
Punem branza intr-un bol , adaugam zaharul si amestecam bine apoi punem coaja rasa de lamaie , stafidele si zaharul vaniliat. Adaugam si albusurile batute spuma si amestecam usor.
Ungem bine cu unt un vas termorezistent. Punem un strat de foi, apoi 1/3 de sos si jumatate din amestecul de branza. Punem apoi urmatorul strat de foi, sos si branza . Apoi ultimul strat de foi. Punem si sosul si deasupra cateva bucatele de unt.
Acoperim cu o folie si coacem 15 minute la foc potrivit. Scoatem folia si mai coacem inca 10 minute pana se rumeneste frumos desupra.
Scoatem, lasam putin sa se racoreasca si apoi servim taiata felii .
Si ca sa fie reteta completa puteti rade ciocolata alba deasupra ( asta ar fi parmezanul :)).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


20 de comentarii la „Lasagna cu branza dulce”

  1. pai daca exista pizza cu ciocolata de ce nu ar exista si lasagna cu branza dulce. pare o idee buna de desert si in plus nu-ti mai bati capul cu aluaturi. M-a amuzat replica sotului tau pentru ca si prietenul meu la fel ma intreaba aproape de fiecare data cand ii spun ce o sa gatesc :)
    Te pup!

  2. Buna, Amalia! Reteta ta m-a dus cu gandul la Burekul cu branza dulce de care eu m-am indragostit! Fin, aromat… Daca nu l-ai incercat pana acum, iti recomand calduros sa-l faci. E tare, tare bun.:) Ana

  3. n0 asta chiar ca 0 fac simbata revin cu impresiii d0ar ca mie nu,mi pac stafide numa s0tului asaq ca o sa impacam si capra si varza jumi juma

Lasă un răspuns la Federica Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.