Langosi

 

Ingrediente:

  • 1 cub de drojdie sau drojdia necesara ptr 1/2 kg de faina,
  • 1/2 kg faina
  • 100 ml ulei
  • un vf de cutit de sare,
  • apa calduta aprox 200 ml

Se pune drojdia cu 1 lingurita de faina, una de zahar si 150 ml apa
intr-un pahar. Se lasa sa creasca. Separat se cerne faina , se adauga drojdia
crescuta, sarea, uleiul si apa calduta. Se framanta aluatul pana se
desprinde de pe vas (aluatul trebuie sa fie mai moale). Se lasa la dospit
intr-un vas acoperit cu un prosop aprox 40 de min.
Se pune ulei pe masa de lucru, la fel si pe maini si se rup bucati mici de
aluat care se intind si se umplu dupa preferinta cu branza sau dulceata.
Se prajesc in ulei incins si se scurg pe hartie absorbanta.


 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


17 comentarii la „Langosi”

  1. Draga Amalia,am descoperit de cateva zile blogul tau asa din intamplare,nu am apucat sa-l parcurg pe tot dar din ceea ce am vazut pana acum ai niste retete minunate,complimente.Ieri seara cautam o rteta de langosi si dintre toate optiunile am ales-o pe a ta ca imi placeau cum arata si nu contin cartof.Am prestat reteta ta cu o singura modificare, apa,200ml cum ai zis tu era prea putina ca sa iasa o coca moale,mie mi-a intrat cred ca vreo 350 nu mai stiu ca am pus la ochi,dar nu asta e important ca am aranjat-o eu sa iasa bine.Ceea ce vreau sa-ti spun e ca mi-au iesit niste lnagosi minunati asa cum mancam pe vremea cand stateam in Timisoara,si nu doar atat mi-a iesit aluatul acela fraged care doar la gogosile de cumparat puteai sa gasesti,asa ca sunt foarte incantata,sunt deliciosi.Mersi frumos de reteta si bafta la concursul de pe culinar.

  2. Ellis sa-ti fie de bine :), sotul meu e innebunit dupa langosi , cred ca o sa mai fac si eu o portie , uite daca ai timp sa incerci reteta de covrigi sarbesti sunt foarte buni !

  3. Amy, am facut langosi..
    Toate bune si frumoase, aluatul a crescut bine si a iesit foarte gustos doar ca… mi-ai iesit tari la suprafata. Adica ai tai par asa pufosi si moi iar mie mi-au iesit pufosi la interior si crusta la exterior. De ce oare? Sa fie oare secretul cu mai mult ulei pe blatul de lucru?

  4. buna amy:*…de fiecare data knd vreau sa fac ceva rapid de mancare intru la tine pe blog si gasesc imediat:D….ai niste retete minunate…multumesc pt. ideiile pe care ni le dai :* te pup

  5. am incercat si eu sa le fac,am respectat reteta doar atat ca am mai adaugat vreo 2 linguri de ulei si de apa pt.ca mi sa parut ca e compozitia prea tare!dar cand am inceput sa le prajesc intra uleiul in ele si inauntru nu s-au copt de treaba chiar daca am incercat sa le fac si la foc mic si la foc mare plus ca in exterior erau tari!:((( si ce pofta am!:))o sa mananc doar cand o sa vin acasa,pana atunci ma uit la poze si salivez!:))

  6. aceasta mi se pare cea mai reusita reteta de langos,adica cea mai apropiata de reteta original.e chiar bun.sper sa incerce multi aceasta reteta.va pup.

Dă-i un răspuns lui ellis_el Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.