La cumpărături cu familia sau cum poți îmbina utilul cu plăcutul

ss1

Tuturor ne place să mergem la cumpărături, mai ales nouă femeilor care avem chestia asta în sânge cum s-ar spune, așa că de cele mai multe ori cumpărăturile sunt o plăcere mai ales când dispui de un buget substanțial :). Eu bineînțeles că mă înscriu cu succes în categoria celor care iubesc cumpărăturile oricând și la orice oră, soțul le urăște atunci când e vorba de haine și încălțăminte trebuie neapărat să-și ia porția de scule și electronice, chestii care mă plictisesc oricând și la orice oră :). Deschid o mică paranteză și vă scriu că nu am înțeles niciodată cum poți să stai în fața unui LCD pe care mai mult ca sigur nu o să ți-l permiți niciodată ( o dată că e prea scump și a doua oară nici nu încape pe peretele din sufragerie ) și să citești detaliile tehnice cu asemenea mirare și entuziasm de parcă ai descoperit ceva nemaipomenit. Nu mai pomenesc de rafturile cu scule, dacă s-ar putea al meu soț le-ar achiziționa pe toate chiar daca unele nu le-ar folosi deloc. Dar asta e diferența așa cum spune și titlul unei celebre cărți bărbații sunt de pe Marte iar femeile de pe Venus, fiecare cu ale lui dar mereu împreună :).

Probabil filmul cu un el și o ea care intră într-un magazin, el merge grăbit în stânga iar ea în dreapta și se întâlnesc la casa de marcat vă este deja cunoscut. Nimic nou sub soare până când apar copiii.Când și unde faci cumpărăturile atunci când ai un serviciu și nu unul ci doi copii? Nu ai timp de mai nimic, plus că ai nevoie de o mulțime de lucruri. Singura variantă este în weekend pentru că atunci ai mai mult timp liber, cu lista în care ai scris cele necesare la purtător și musai într-un magazin în care găsești absolut de toate de la încălțaminte pentru grădiniță la cel mare, scutece, fructe și legume proaspete pentru cel mic (și nu numai), haine, încălțăminte plus multe chestii bărbătești așa cum am scris mai sus. Care este acel magazin? Cred că deja știți, este imposibil să nu-l fi vizitat măcar o data, Selgros, un loc în care poți să-ți faci cumpărăturile împreună cu familia. Și ce să vezi, în Selgros  duminica este Family Day, ai 5% reducere la achiziționarea de legume, fructe și carne proaspătă. Bine de știut de toți familiștii :)

Noi am fost chiar weekendul trecut, ne-am făcut deja un obicei din asta și pot să spun că am economisit timp și bani. Așezarea sortimentelor este foarte bine gândită, nu trebuie să te întorci sau să fugi dintr-o parte în alta, pur și simplu treci de la un raft la altul și “culegi” ce ai nevoie.

s7

Cel mai mult am stat la raioanele cu alimente pentru că da, la noi în familie sunt 3 mâncăcioși :) . Mi-a plăcut faptul că erau multe sortimente de pește proaspăt și așa cum este scris mare pe un tabel de la raionul respectiv, curățarea, eviscerarea și filetarea este gratuită. Plus că mai mai există o hartă a zonelor de pescuit. Am cumpărat crap proaspăt (era la un preț bun) pe care l-am transformat în saramură, mâncarea preferată a soțului

s1s2

Apoi am rămas plăcut surprinsă de raionul fructe-legume. Toate foarte proaspete și ce-am remarcat a fost faptul că se găsesc mixuri de fructe gata ambalate, o chestiune foarte utilă. 

s4

 Nu mai scriu de multitudinea de verdețuri toate ambalate atât în cantități mari cât și mai mici pentru că nu-i așa, nu toată lumea are restaurant, gătește și porții mai mici și mai puține.

s6

Așa că încet-încet am umplut căruciorul cu de toate așa cum ne place nouă românilor și apoi am mai stat puțin pe la standurile cu jucării, îmbrăcăminte ( bine semnalizată cea de sezon ) și bineînțeles electronice :).

În concluzie atunci când vă gândiți să mergeți la cumpărături poate luați în calcul varianta Selgros, chiar aveți de unde să alegeți. Si nu uitați de reducerea de duminică!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.