Va scriu sincer ca prima data cand am citit denumirea m-a umflat rasul. M-am gandit ca ce naiba cum sa faci jumari din soia? Dar am incercat reteta si sa stiti ca mi-au placut foarte mult .
Jumarile din soia sunt varianta de post a traditionalelor jumari din carne, desigur nu se pot compara dar pe undeva se aseamana. Se fac usor si rapid, le puteti incerca ori de cate ori aveti pofta sunt bune atat calde cat si reci.
Cu ce le puteti servi?
In primul rand la fel ca si cele clasice, cu muraturi, ceapa, mustar, usturoi.
Apoi puteti sa le serviti cu o salata sau cu o garnitura de legume, orez , piure de cartofi.
Abia astept sa le incercati, sunt curioasa ce parere aveti despre ele. Ce pot sa va spun este ca a mancat si sotul care e carnivor inraoit si mi-a spus ca sunt interesante chiar bune :)
Alte retete cu soia pe blog:
Jumări de soia
Ingrediente 1 -2 portii:
- 1 punga de soia felii sau fasii ( 100g)
- 1 lingurita condiment universal
- 1 lingurita boia afumata (obligatoriu sa folositi boia afumata)
- 1/4 lingurita piper
- sare
- 2 linguri ulei
Punem apa intr-o oala de 2 l si cand clocoteste adaugam feliile de soia si condimentul universal. Eu folosesc condiment universal bio, fara sare.
Daca nu tineti post le puteti fierbe in supa sunt mult mai gustoase.
Le fierbem 5 minute, apoi acoperim oala cu un capac si le lasam sa stea 20 de minute timp in care se vor hidrata.
Scoatem feliile de soia si le punem intr-o strecuratoare. Apasam cu fundul lingurii peste ele sa se scurga bine.
Taiem feliile fasii de grosimea unui deget . Daca cumparati soia fasii nu mai e nevoie sa le taiati, se subintelege sper .
Condimentam fasiile cu sare, piper, boia afumata si le prajim intr-o tigaie cu diametru mai mare, amestecand usor pana se rumenesc frumos pe toate partile.
Le puteti servi calde sau reci asa cum am scris in introducere, sunt la fel de bune!
Reteta este preluata de pe grupul blogului , de la o cititoare, Ilie Jorjet, careia ii multumesc.
Si poze cu reteta incercata de cititoare
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]