Jambon la tigaie cu bere

Oare ce introducere ar trebui sa scriu la aceasta reteta ? Hmmm, cred ca ar trebui sa sune cam asa:  reteta pentru care sotul sau iubitul o sa va iubeasca si mai mult :)).

Ingrediente:

  • 1 buc jambon proaspat de porc
  • 100ml bere
  • 6-7 catei de usturoi
  • cateva seminte de chimen
  • sare, piper, putina untura sau ulei

Spalam carnea cu apa rece si o stergem cu un servet uscat. Curatam usturoiul si cu varful cutitului facem mici gaurele in carne unde bagam bucatelele de usturoi, adica impanam carnea cu usturoi.

Intr-o tigaie sau cratita cu capac groasa incingem putina untura sau ulei si punem bucata de carne. Deasupra ei punem semintele de chimen, sare, piper.

Acoperim cu un capac si lasam sa se rumeneasca la foc mic cam 2o de minute. O intoarcem si adaugam berea ( puteti pune si apa ). Condimentam cu sare si piper si mai lasam 20 de minute.

Servim cu iahnie de fasole, muraturi si neparat un paharel de tuica !

6 comentarii la „Jambon la tigaie cu bere”

  1. Bun asa! Am facut si eu mai demult, din ciolan afumat, insa la cuptor si doar cu bere :) O minunatie, asa ca imi dau seama ce bunatate ai facut acolo. Felicitari, Amalia!

  2. Super tocanita, dar ceaunul de fonta e cel cate mi-a atras atentia de cand ai inceput sa prezinti reteta! Imi poti raspunde, te rog, de unde l-ai cumparat?

    1. Din hypermarketul Auchan, a costat 80 de lei cu tot cu capac. Am vazut si la Metro, Cora dar erau un pic mai scumpe. Eu zic ca merita investitia, carnea se face incet si este foarte frageda.

  3. Multumesc, Amalia! Blogul tau e o adevarata sursa de inspiratie pentru mine! Asta e un dar pe care-l ai, si pe care ni-l faci si noua! Felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.