Jambon la cuptor

O reteta de sarbatoare pe care va invit sa o incercati :).

Ingrediente:

  • 1 jambon de porc
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 lingurita chimen
  • sare, piper, boia
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150ml vin sec

Jambonul il punem in tava si il condimentam cu sare, piper, boia si cimbru. Adaugam si uleiul de masline. Intindem usor pe toata suprafata si apoi punem ceapa curatata si taiata felii. Daca va place picant puteti adauga cateva felii de ardei iute.

Turnam vinul, acoperim cu o folie si lasam la rece de pe o zi pe alta sau de dimineata pana seara.

Apoi preincalzim cuptorul la 170g C, bagam tava cu friptura, acoperim cu o folie de aluminiu si coacem timp de aproximativ 70min.

Apoi luam folia si mai lasam aproximativ 30 min la 180gC.

Servim cu diferite garnituri; cartofi aurii, legume, orez si neaparat un pahar de vin rosu sec.

Este delicios!

Reteta am vazut-o la o emisiune TV.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


9 comentarii la „Jambon la cuptor”

    1. Pai cam toate imi plac sincer… nu stiu ce sa zic deobicei fac una „alba” si una „neagra” … adica una cu cacao/cioco/nuca si una cu cocos/vanilie :)

  1. „salivez” de pofta de cand am citit retele cu jambon de la tine……..de unde se cumpara jambonul astfel feliat??..ca din macelariile de cartier,nu prea cred ca-l pot obtine…..si inca ceva………ca o incepatoare ce ma aflu ,care din retete sa o incerc..????…..cea la cuptor sau cea in tigaie???? ca sa prepar carnea bine…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.