Sos de capsuni cu galuste de albus

 

Ingrediente (pentru 2 persoane):
250 g capsuni,
2-3 albusuri,
75 g zahar tos,
75 g zahar cristal,
zeama de la o jumatate de lamaie,
un fir de menta.
Bateti albusurile spuma intr-un castron si turnati in ploaie zaharul tos pana ce se intaresc. Puneti pe foc o oala cu apa si, cand clocoteste, faceti – cu doua linguri – galusti de albus si lasati-le sa fiarba patru minute, intorcandu-le la jumatatea timpului de fiert. Lasati-le sa se scurga pe hartie absorbanta. Bagati capsunile sub un jet de apa rece, scurgeti-le, indepartati coditele si mixati fructele cu zeama de lamaie si zaharul cristal. Varsati sosul de capsuni intr-un castron si puneti-l la rece. Inainte de a-l servi, asezati peste sos galustile de albus si garnisiti-le cu frunzulite de menta.







Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


4 comentarii la „Sos de capsuni cu galuste de albus”

  1. Arata de milioane! As face si eu dar jumatate cantitatile ca nici sotul nici copilul din dotare nu sunt amatori :(
    Minunat blogul tau, ieri l-am descoperit si de atunci ma tot minunez si salivez:D. Maine prestez pui cu bere ceapa si sunca, deja m-am aprovizionat.
    Pupici si retete excelente in continuare!
    Ioana

  2. Ioana merita sa incerci, este un dulce simplu si gustos :), cat despre puiul cu bere cred ca e una din cele mai incercate retete , chiar astept sa-mi scrii cum ti-a iesit … iti multumesc pentru aprecieri daca te pot ajuta la vreo reteta sa-mi scrii . O zi frumoasa iti urez!

  3. Amalia draga, ma inclin in fata ta si imi scot o palarie imaginara. Puiul cu bere a iesit D-E-M-E-N-T-I-A-L…..abia astept sa vina sotul acasa sa vada ce surpriza il asteapta.
    M-am indragostit de blogul tau si as incerca o multime de retete (mai ales de prajituri) dar cuptorul meu este tare zapacit si arde intr-o veselie. Pana cand o sa am unul mai procopsit o sa salivez pe aici:D
    Pupici
    P.S. Tu esti o frumusica }{!

  4. Ioana esti draguta :)… ma bucur ca ti-a iesit puiul, sa va fie de bine … cat despre cuptor eu sunt de-a dreptul nelamurita :) este eletric si niciodata nu pot respecta gradele din retete… arde prea tare , mai greu este ca nu stiu cum sa scriu temperatura la retetele de pe blog. Sa stii ca sunt retete de prajituri ( gen bavareza) care nu necesita coacere sau poti incerca cu un blat cumparat :(. Te pup si sa ne auzim /vedem cu bine !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.