Sos de capsuni cu galuste de albus

Ingrediente (pentru 2 persoane):
250 g capsuni,
2-3 albusuri,
75 g zahar tos,
75 g zahar cristal,
zeama de la o jumatate de lamaie,
un fir de menta.
Bateti albusurile spuma intr-un castron si turnati in ploaie zaharul tos pana ce se intaresc. Puneti pe foc o oala cu apa si, cand clocoteste, faceti – cu doua linguri – galusti de albus si lasati-le sa fiarba patru minute, intorcandu-le la jumatatea timpului de fiert. Lasati-le sa se scurga pe hartie absorbanta. Bagati capsunile sub un jet de apa rece, scurgeti-le, indepartati coditele si mixati fructele cu zeama de lamaie si zaharul cristal. Varsati sosul de capsuni intr-un castron si puneti-l la rece. Inainte de a-l servi, asezati peste sos galustile de albus si garnisiti-le cu frunzulite de menta.







4 comentarii la „Sos de capsuni cu galuste de albus”

  1. Arata de milioane! As face si eu dar jumatate cantitatile ca nici sotul nici copilul din dotare nu sunt amatori :(
    Minunat blogul tau, ieri l-am descoperit si de atunci ma tot minunez si salivez:D. Maine prestez pui cu bere ceapa si sunca, deja m-am aprovizionat.
    Pupici si retete excelente in continuare!
    Ioana

  2. Ioana merita sa incerci, este un dulce simplu si gustos :), cat despre puiul cu bere cred ca e una din cele mai incercate retete , chiar astept sa-mi scrii cum ti-a iesit … iti multumesc pentru aprecieri daca te pot ajuta la vreo reteta sa-mi scrii . O zi frumoasa iti urez!

  3. Amalia draga, ma inclin in fata ta si imi scot o palarie imaginara. Puiul cu bere a iesit D-E-M-E-N-T-I-A-L…..abia astept sa vina sotul acasa sa vada ce surpriza il asteapta.
    M-am indragostit de blogul tau si as incerca o multime de retete (mai ales de prajituri) dar cuptorul meu este tare zapacit si arde intr-o veselie. Pana cand o sa am unul mai procopsit o sa salivez pe aici:D
    Pupici
    P.S. Tu esti o frumusica }{!

  4. Ioana esti draguta :)… ma bucur ca ti-a iesit puiul, sa va fie de bine … cat despre cuptor eu sunt de-a dreptul nelamurita :) este eletric si niciodata nu pot respecta gradele din retete… arde prea tare , mai greu este ca nu stiu cum sa scriu temperatura la retetele de pe blog. Sa stii ca sunt retete de prajituri ( gen bavareza) care nu necesita coacere sau poti incerca cu un blat cumparat :(. Te pup si sa ne auzim /vedem cu bine !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.