Inghetata de capsuni

Inghetata de capsuni
Inghetata de capsuni

Pentru mine inghetata este dulcele suprem, nu pot renunta la ea sub nicio forma! Desi mereu am grija la cantitatea de dulciuri consumata, cand e vorba de inghetata parca creierul meu refuza sa spuna stop :) Niciodata nu cumpar in cantitati mari pentru ca daca o stiu acolo in congelator nu ma las pana nu o mananc pe toata asa ca am aleg sa mamanc cate una ocazional sau de cand au venit picii pe lume sa fac acasa.

Retetele de inghetata sunt deobicei de doua tipuri; cele mai complexe cu amestecul de galbenusuri si lapte care se face pe foc apoi se adauga frisca, curd de diferite tipuri sau arome ( acestea sunt clar cele mai bune variante)  si cele simple in care fructele zdrobite se amesteca cu iaurt sau frisca, preferatele copiilor :)

Eu am preparat o varianta dulce acrisoara care va spun sincer ca a fost excelenta! Desigur urmeaza sa o prepar cu banane si alte fructe, eventual cirese, sa o imbogatesc cu bucatele de ciocolata sau cine mai stie ce imi trece prin minte .

Inghetata de capsuni

Inghetata de capsuni

Pentru 8 portii mici (sa zicem 8-9 globuri de inghetata):

  • 200g capsuni bine coapte
  • 250ml frisca
  • 200ml iaurt grecesc
  • 2 linguri zahar pudra ( cantitatea de zahar este variabila in functie de cat sunt de dulci capsunii si de cat de dulce doriti sa fie inghetata dar aceasta e cantitatea minima)

Cum preparam inghetata de capsuni?

Modul de preparare este extrem de simplu; zdrobim capsunii bine impreuna cu zaharul pudra ( bineintele inainte ii spalam bine) apoi ii amestecam cu iaurtul si cu frisca amestecand usor cu un tel de tip para pana se omogenizeaza.

Rezulta o spuma absolut deliciosa pe care o puteti servi imediat sau daca aveti putina rabdare ( merita sa asteptati) sa o puneti la inghetat in forme sau intr- caserola 4 ore apoi sa o serviti.

Inghetata de capsuni

Inghetata de capsuni

  • Formele sunt cumparate de la Pepco
  • Iata cum puteti sa le scoateti capacelul mai usor si sa serviti inghetata : umpleti cu apa o cana mai larga si o incalziti la microunde pana se infierbanta. Scufundati partea cu inhetata in apa si lasati cateva secunde ( numarati pana la 10) apoi scoateti afara si rasuciti usor tinand de urechiuse. Scoateti prin rasucire inghetata si serviti.
  • Puteti sa preparati aceasta inghetata cu orice fruct care va place cu conditia sa fie bine copt.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.