Inghetata de banane

Inghetata de banane
Inghetata de banane

Daca acum atunci cand ar fi intrebarea referitoare la inghetata…daca acum cand este vara si ne topim de cald nu mancam inghetata atunci cand ? Bine la mine nu functioneaza intrebarea eu as manca in orice sezon atat de mult imi place, defapt v-am mai scris asta cred de cateva ori si nu vreau sa ma repet.

Stiu ca nu prea aveti timp de gatit si e mai la indemana sa cumparati inghetata, insa nu se compara cu cea facuta in casa care este mult mai gustoasa si contine mult mai putin zahar. Inghetata de banane este una cremoasa pentru ca bananele contin putina apa, si extrem de aromata. Se face relativ repede , cel mai greu stam cu timpul de asteptare :) Ce sa faci nu toata lumea are aparat de inghetata performant…dar functioneaza bine si congelatorul asa ca nu va mai scriu decat reteta care este una super simpla. Bineinteles puteti sa o modificati dupa bunul vostru plac, o sa va sciu cateva idei la sfarsit.

Inghetata de banane

Ingrediente (pentru 4 portii de inghetata):

  • 2 banane mari
  • 400ml iaurt grecesc
  • 2 lingurite miere

Cum facem inghetata de banane?

Pentru inceput decojim bananele si te taiem bucati apoi le punem la congelat intr-o punga de plastic ermetic inchisa.

Cand sunt inghetate, le punem in robotul de bucatarie alaturi de iuartul grecesc si miere. Mixam pana obtinem o crema aproape inghetata. Puteti sa o consumati asa sau daca nu o puneti la congelat 3-4 ore intr-o caserola de plastic inchisa.

Serviti cu sos de ciocolata, de caramel, simpla sau cu granola.

Inghetata de banane
Inghetata de banane

La aceasta cantitate puteti adauga fie 2 lingurite de nutella sau unt de arahide. Veti obtine o inghetata super delicioasa.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.