Daca ati stii cat sunt de bune … Mai greu cu hribele ca nu se prea gasesc. Eu le am de la soacra-mea care le cumpara, le curata si le opareste putin apoi le gusta si le congeleaza. Asadar pericol de otravire eliminat :).
Ingrediente:
- aprox 1kg hribe congelate
- 250g smantana 25% grasime
- 1 lingura faina
- 100ml lapte
- putin ulei
- sare
Hribele le lasam sa se dezghete.
Incingem putin ulei intr-o cratita mai groasa sau tigaie apoi adaugam hribele si amestecam usor. La un moment dat o sa vedeti ca incep sa se lipeasca de fundul cratitei. Atunci adaugam smantana amestecata cu faina si laptele. Amestecam usor cateva minute, condimentam cu sare si eventual cu putin piper alb.
Servim cu mamaliguta.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Delicios ! Felicitari pentru tot ceea ce faci. Ai niste idei minunate.
Iar despre reteta in cauza…abia astept sa o testez !
Ce poftă mi-ai făcut!
Fără usturoi?? Eu întotdeauna asociez ciupercile cu usturoi, parcă le scoate gustul în evidență…
Si eu mai pun ustuori insa la hribe nu… asa m-am obisnuit… cred ca e chestiune de gust :)
Frumoasa si buna reteta!