Imi plac foarte mult rondelele de orez simplu, mai ales ca au foarte multe optiuni de servire, atat in varianta dulce cat si cea sarata.
Daca doriti sa substituiti painea, rondelele de orez sunt un bun inlocuitor, au mai putine calorii, sunt usoare si dau o senzatie de satietate. Desigur si painea are rolul ei si nu trebuie sa renuntati la ea, rondelele de orez sunt o alternativa usor de acceptat.
Indraznesc sa scriu ca optiunile de topping-uri sunt nesfarsite, cu conditia sa fie reci, un ingredient cald inmoaie orezul si nu va fi la fel de crocant.
O alta recomandare este sa puneti topping-urile inainte de a le serevi, daca stau mai mult rondelele o sa se inmoaie.
Topping-ul unt de arahide
Untul de arahide este o proteina gustoasa si puteti sa-l combinati cu fructe acrisoare sau dulci acrisoare cum ar fi:
- zmeura
- afine
- capsuni
- banane
- coacaze
- mere
Peste ele puneti cateva seminte de chia pentru un plus de energie sau proteina pudra.
Sau pentru un gust usor sarat putina sare de mare.
Topping-ul crema de branza
Crema de branza este pufoasa si usor acceptata de catre toata lumea. In varianta dulce de topping puteti pune peste ea tot fructe
- piersici
- caise
- nectarine
- mere
- pere
- banane
Peste toate puneti putina miere.
Deasemenea puteti pune:
- ananas plus fulgi de cocos pentru un gust exotic
- capsuni
- mandarine sau portocale
Topping-ul unt obisnuit
Aici puteti pune aproape orice fruct sau gem care va place nu sunt restrictii.
Daca folositi felii de mere pudrati putina scortisoara deasupra.
Toate sunt foarte bune, pe masura ce probez o sa mai adaug si altele.
Toppingul crema de ciocolata
Aici vorbim de pacatoasa Nutella, simplu de „asortat” cu orice fruct proaspat sau uscat. Sunteti liberi sa alegeti ce va place, as recomanda :
- banane
- zmeura
- afine
- coacaze
- capsuni
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]