Gulas de oaie

 

Cineva din familie ( stiti voi cine ) e innebunit dupa carnea de oaie, berbec, miel si alte chestii cu blana creata :). Si daca am apucat sa promit nu mai scap pana nu fac reteta . Nu stiu neaparat daca e gulas poate fi o tocana de cartofi cu carne de oaie, ideea este sa va placa oaia si sa si gasiti de cumparat ( eu cumpar din Auchan sau Carrefour).

Lasand povestea la o parte bunicul facea mancarea asta de fiecare data cand mergeam la cules de porumb, toamna. Ferice de mine ca eu mancam tocana de pui pentru ca nu-mi place carnea de oaie.

Ingrediente:

  • 1 kg pulpa de oaie
  • 1,5 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 2 linguri untura de porc ( puteti inlocui cu ulei )
  • 2 linguri boia de ardei de buna calitate
  • sare
  • cateva boabe de piper
  • cateva frunze de dafin
  • cimbru
  • 150ml bulion

Carnea o spalam bine si o taiem bucatele apoi o punem la fiert in apa rece. O lasam sa dea cateva clocot apoi o strecuram. (Aceasta operatiune nu e obligatorie insa eu o fac pentru a mai scoate din gustul de oaie).

Topim untura si calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam carnea. Amestecam 2-3 minute si adaugam boiaua. Mai lasam putin si adaugam apa cam o palma deasupra carnii. Punem frunze de dafin, cateva boabe de piper si lasam sa fiarba la foc mic.

Cand carnea este fiarta adaugam cartofii curatati si taiati mai mari, sare, cimbru, bulion si lasam sa fiarba.

Servim fierbinte cu un pahar de vin rosu de casa rece si aromat ( anul asta chiar bun i-a iesit vinul la tata :)).

Observatii:

Puteti adauga impreuna cu ceapa si 2 ardei kapia taiati cubulete, eventual si un morcov.

5 comentarii la „Gulas de oaie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.