Cineva din familie ( stiti voi cine ) e innebunit dupa carnea de oaie, berbec și miel. Si daca am apucat sa promit că o să prepar o mâncare cu carne de miel nu mai scap pana nu fac reteta . Nu stiu neaparat daca e gulas poate fi o tocana de cartofi cu carne de oaie, ideea este sa va placa oaia si sa si gasiti de cumparat ( eu cumpar din Auchan sau Carrefour).
Lasand povestea la o parte bunicul facea mancarea asta de fiecare data cand mergeam la cules de porumb, toamna, va scriu ca este o mancare foarte buna, consistenta care merge de minune cu un pahar de vin rosu. Și merita sa o incercati mai ales in sezonul rece , cand mancarurile consistente merg cel mai bine.
Gulas de oaie
Ingrediente:
- 1 kg pulpa de oaie
- 1,5 kg cartofi
- 2 cepe mari
- 2 linguri untura de porc ( puteti inlocui cu ulei )
- 2 linguri boia de ardei de buna calitate
- sare
- cateva boabe de piper
- cateva frunze de dafin
- cimbru
- 150ml bulion
Carnea o spalam bine si o taiem bucatele apoi o punem la fiert in apa rece. O lasam sa dea cateva clocot apoi o strecuram. (Aceasta operatiune nu e obligatorie insa eu asa am invatatd e la mama sa o prepra, pentru a mai scoate din gustul pronuntat de oaie).
Topim untura si calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam carnea. Amestecam 2-3 minute si adaugam boiaua. Mai lasam putin si adaugam apa cam o palma deasupra carnii. Punem frunze de dafin, cateva boabe de piper si lasam sa fiarba la foc mic.
Cand carnea este fiarta adaugam cartofii curatati si taiati mai mari, sare, cimbru, bulion si lasam sa fiarba.
Servim fierbinte cu un pahar de vin rosu de casa rece si aromat ( anul asta chiar bun i-a iesit vinul la tata :)).
Observatii:
Puteti adauga impreuna cu ceapa si 2 ardei kapia taiati cubulete, eventual si un morcov.
Si reteta incercata de cititoare
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
imi place mult cu orice fel de carne! Pup
Foarte bine! :)
Mmmmm …..arata tare bine.
doresc mai multe retete cu carne de oaie . cu multumiri
Si sotul la fel :)).