Reteta este din Secretele bucatariei, mi-a placut pentru ca se foloseau multe legume pentru prepararea ei. Poate denumirea de gulas nu este cea mai potrivita deoarece eu stiu ca este doar un singur fel de gulas, cel cu cartofi dar asa cum sunt sarmale cu diferite umpluturi de ce sa nu fie si gulasul preparat in mai multe moduri ? Haideti sa vedem reteta:
Ingrediente ( le-am pus toate de data asta :)) :
- 750 g carne de vita
- 2 cepe
- 2 ardei iuti
- 2 catei de usturoi
- 1 vanata
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben ( eu am pus verde)
- 200 ml vin rosu
- 3 linguri untura ( da, e delicios cu untura :))
- 1/2 lingurita ghimbir
- sare, piper ( optional 1 lingurita boia )
- 425 ml rosii in conserva ( eu am pus bulion)
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita rozmarin
Carnea de vita se spala, se sterge cu un sevet si se taie cubulete.
Ardeii iuti se curata de seminte si se toaca, ceapa si usturoiul se curata si se toaca si ele. Se curata vanata si dovlecelul , se golesc de seminte si se taie felii ( eu nu le-am curatat de seminte pentru ca am cumparat vinete si dovlecei mici care aveau seminte mici). Se spala ardeii grasi se curata de cotoare si seminte si se taie bucati.
Intr-o tigaie se incinge untura si se prajeste carnea de jur imprejur.
Se scoate se condimenteaza cu sare si pier. Apoi se adauga in untura incinsa ceapa, ardeii iuti , usturoiul, ghimbirul ras si se lasa sa se caleasca putin . Se adauga vinul si se da in fiert. Se adauga bulionul ,boia, cimbrul, rozmarinul.
Se aseaza intr-o forma de sufleu straturi de carne prajita si legume pregatite. Deasupra se toarna sosul.
Se coace gulasul timp de 2 ore la foc mic.
Se serveste alaturi de cartofi copti, care se coc in acelasi timp 60 minute.
Este delicios, picant si consistent . Sper sa-l incercati si voi !
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Am facut intocmai si a iesit delicios. Recomand
Multumesc Bogdan :).
Am facut aceasta reteta de multe ori, este absolut delicioasa!!