Guguluf cu iaurt

Guguluf cu iaurt
Guguluf cu iaurt

Guguluful este o prajitura coapta in forma circulara. Poate fi un chec sau din aluat cu drojdie cu fructe confiate sau fara,cu ciocolata, mere si cate si mai cate umpluturi. Pe mine ma atrage forma :).Mi se pare foarte frumoasa aceasta forma, mult mai frumoasa decat cea de chec asa ca atunci cand am avut ocazia am achizitionat una din Pepco. Si am inceput sa o folosesc, nu de alta dar imi plac la nebunie formele de copt de tot felul.

Reteta de guguluf cu iaurt este defapt una de chec pe care l-am facut sub o alta forma. Se numeste chec cu paharul sau chec sapte pahare din doua maotive foarte simple: unitatea de masura este un pahar de iaurt, iar sapte pentru ca in total se folosesc sapte pahare de ingrediente.

Guguluf-cu-iaurt-2

Reteta o am de la o vecina care a lucrat in Italia si a adus reteta de acolo, nu e clar ca are origini de pe acolo si sincer nu ma intereseaza, important este ca e super faina si simpla. In cateva minute prepari un chec aromat si pufos, umed si deloc inecacios. Mai simplu de atat nu se poate va spun si o sa va convingeti si voi daca incercati reteta. Nu de alta dar nu vreau sa imi fac blogul „de rusine” preparand retete complicate :)

Asa cum am scris acest chec se face cu iaurt, puteti folosi si chiar va recomand iaurt de fructe, alegeti voi firma doar sa nu depaseasca 180g cutiuta ca nu mai incape guguluful in forma.

Guguluf cu iaurt

Guguluf-cu-iaurt-3

Ingrediente (unitatea de masura este paharul de la iaurt in cazul meu unul de 125g)

  • 1 iaurt de fructe de 125g
  • 3 oua
  • 3 pahare de faina
  • 2 pahare de zahar
  • 1 pahar de ulei
  • 1 plic praf de copt ( 10g)
  • 1 lingurita esenta de lamaie sau portocala

Guguluf cu iaurt

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei!

Cum preparam guguluful cu iaurt?

Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius

Mixam ouale cu zaharul pana acesta se topeste si amestecul creste in volum. Adaugam uleiul si mixam treptat, apoi faina si iaurtul, esentele si mixam cu viteza mica pana se omogenizeaza.

Guguluf cu iaurt

Turnam compozitia intr-o forma de guguluf unsa cu unt si coacem timp de 35 de minute.

Guguluf cu iaurt

Guguluf cu iaurt

Scoatem prajitura, lasam sa se raceasca si apoi o rasturnam pe un platou.

Optional daca doriti puteti sa-i preparati o glazura de lamaie.

Glazura se face din 100g zahar pudra la care se adauga 2 lingurite sau mai mult suc de lamaie pana se ajunge la consistenta dorita. Care e aceea? Glazura trebuie sa fie alba si nu transparenta.

Glazurarea gugulufului cu iaurt

Turnam glazura pe guguluful racit bine, lasam sa se intreasca si apoi servim prajitura taiata felii.

Guguluf cu iaurt
Guguluf cu iaurt

Este super delicios!

Alta reteta asemanatoare este cea de Chec cu iaurt.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Guguluf cu iaurt”

  1. Intradevar se face in Italia. In nord il numesc Torta allo yogurt. A iesit foarte frumos!!!
    Te pup Amalia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.