Ieri am gatit Cordon Bleu. E un fel de snitel cu sunca si cascaval, usor de preparat care se serveste cu sos de ciuperci. Se poate gati din piept de pui dar si din carne de porc.
Pentru 1 bucata avem nevoie de:
100 gr carne de porc ( pt snitel)
1 felie de sunca
1 bucatica cascaval
Apoi; sare , boia, piper, oua, faina, pesmet, ulei pentru prajit
Se bate carnea bine, se condimenteaza, se pune o felie de sunca , apoi cascaval, se pliaza si se prinde cu scobitori. Se pot face si rulouri.
Se da prin faina, ou batut, pesmet si se prajeste in baie de ulei.
Se serveste cu garnitura.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Ama,arata f bine si l-ai ornat super fain! Bravos :*
varianta corecta este CORDON BLEU
de aratat, arata senzational!
Iti multumesc,dupa cum vezi am modificat denumirea :)
vorbiti prostii:) E GORDON BLEU!!!! NU CORDON !!!!
Anonim draga/dragule, corect este „Cordon Bleu”, de la o panglica albastra, distinctie acordata bucatarilor experimentati. Se poate verifica :P. Amalia, arata foarte bine!
draga amalia, am pus monopol pe site-ul tau! vreau sa incerc si acest cordon bleu. problema este ca am o gastrita rebela si vreau sa te intreb daca as putea sa-l fac grill, in loc sa-l prajesc. cat despre forum, abia astept, mi-e dor de o barfa inteligenta intre fete. te pup
:)) Alina draga eu ma gandesc ca l-ai putea face la cuptor… il dai prin ou, pesmet si apoi il pui intr-o tava tapetata cu hartie de copt… caldura l-ar cuprinde din toate partile, fiind mai grosut cred ca s-ar coace mai bine asa… bineinteles cuptorul sa fie preincalzit.Ce zici ? Grill eventual tot la cuptor, il pui pe gratar si dedesubt o tava cu apa …sa-mi spui te rog cum l-ai facut si daca ti-a iesit pentru ca si eu vreau sa renunt la prajit. Te pup!
draga amalia, l-am facut pe principiul retetei tale de saculeti din carne cu ciuperci si a iesit delicios. la aragazul meu electric, cuptorul are si functia grill. ma saturasem sa tot schimb butelia care, ca in legile lui murphy, pe care le respect cu strictete, se termina doar cand eram singura acasa. spuneai ca ai probleme cu cuptorul, iti cam arde. incearca sa pui sub tava sau in ce gatesti, un vas cu apa. n-o sa mai arda dedesubt. te pup
Bun, bun! Am pregatit si am papat.
Sotul (viitorul) a fost incantat.
Alaturi am facut o garnitura de mazare pe care v-o recomand:
1 cutie mazare 450g
1 ceapa mare
150g de bacon slab sau ce aveti prin casa
2 linguri ulei de masline
sare, piper, oregano, busuioc
Taiati ceapa pestisori si o caliti 1 minut in cele 2 linguri de ulei. Adaugati baconul taiat cubulete si mai caliti 1 minut pana se rumeneste un pic.
Adaugati mazarea si dupa circa 10/15 minute adaugati condimentele.
Pofta buna!
Alina cu intarziere multumesc pentru sfat :).
Dany multumesc pentru reteta o si postez mai la "vedere" pe blog. Atentie la silueta :))