Gogosi trandafir

Rumene, gustoase si frumoase! Foarte bune, la fel si reteta de aluat care se face usor.

Ingrediente:

  • 300ml lapte caldut
  • 100ml smantana ( eu am pus 25% grasime dar cred ca merge si mai slaba)
  • 3 galbenusuri
  • 20g drojdie
  • 100g zahar tos
  • aprox 600g faina
  • esenta de rom

1 Toate ingredientele se amesteca si se framanta un aluat vartos care se desprinde cu usurinta de peretii vasului. Ideal ar fi sa framantati pana aluatul face basici.

2. Se lasa aluatul la dospit timp de 1 ora acoperit cu un prosop textil si ferit de curenti de aer ( de ex in cuptor).

3. Apoi se rastoarna pe o planseta pe care am presarat putina faina si se intinde o foaie mai subtire de aprox 0.5cm.

4. Pentru o gogoasa se taie 3 cercuri de diametre diferite. La mine cel mai mare a fost de 7-8cm.

Se taie astfel; primul cerc, cel mai mare in 5 felii, al doilea in 4, iar cel mai mic in 3 ( vezi foto).

Se suprapun si se apasa bine in mijloc ( altfel se vor desprinde la prajit) cu coada de la o lingura de lemn sau chiar si cu degetul.

5. Se prajesc in ulei incins prima data cu „floarea” in jos si apoi cu baza.

Se scot pe hartie absorbanta si se pudreaza cu zahar.

Puteti sa le umpleti in mijloc cu dulceata sau crema de ciocolata.

Sunt absolut delicioase!

Reteta este preluata de pe www.coolinarika.com cu multumiri.

Observatii:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

In reteta nu scria cantitatea de faina dar eu am avut o punga de 700g din care am folosit cam 600 pentru aluat si restul pentru intins.

Va recomand sa folositi la prajit o cratita mica in care sa puneti cam 500ml ulei. Au nevoie de mult ulei ca sa „infloreasca” frumos”. Eu am preferat sa folosesc o cratita mai mica in care sa prajesc 2-3 odata decat o tigaie mare in care intra si mai mult ulei.

6 comentarii la „Gogosi trandafir”

  1. Felicitări pt Rețetele tale,sunt extraordinare.Si pt mine gătitul este o terapie a fericirii,mai ales prepararea prăjiturilor.Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.