Gogoși cu brânză dulce

Gogoși cu brânză dulce
Gogoși cu brânză dulce

Le-am încercat acum câteva luni și pot să scriu că bat de departe papanașii, sunt absolut moi, pufoase, deloc uleioase! Se pot servi cu smântână, sos de ciocolată, dulceață sau doar zahăr pudră. Gogoșile sunt preferatele noastre , defapt cred ca ale tuturor, toată lumea iubește aceste pufoșenii și dacă nu implică frământare, dospire, ce-ți iau atâta timp cu atât mai bine.

Rețeta o am de la Pokhas, de la ea am preluat și am încercat câteva rețete, toate cu reușită sigură, o cunosc (doar virtual) de mult timp și ce-mi place la ea pe lângă faptul că are rețete numai una și una nu se complică cu blogul ( complică poate nu e termenul cel mai potrivit) , le scrie direct pe pagina de facebook sau instagram.

Așa cum scriam aceste gogoși sunt foarte moi și pufoase chiar și a doua zi, vă recomand să faceți porție dublă din prima pentru că se mănâncă cât ai zice pește :)

Și altă chestie faină este că le puteți prepara cu orice tip de brânză de vaci, puteți folosi chiar și ricotta sau urdă scursă bine de zer, ies la fel de bune, vă scriu pentru că am încercat și varianta asta.

Se prepară foarte ușor chiar nu aveți cum să dați greș cu ele :)

Așadar cu mulțumirile de rigoare frumoasei Pokhas mai jos aveți rețeta cu rugămintea dacă o încercați să puneți și foto :)

Ingrediente pentru rețeta de gogoși cu brânză dulce

  • 300 gr branza de vaci grasa
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat + puțină coajă rasă de lămâie
  • 50 gr zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 230 gr faina (+putina faina pentru intins) Dacă folosiți brânză mai slabă, e posibil să trebuiască adăugat încă 20 g făină
  • un praf de sare

Cum preparăm gogoșile cu brânză dulce?

Într-un castron se adaugă brânza de vaci , oul, zahărul, zahărul vanilat și praful de sare.

Frecați cu o lingură până se omogenizează.

Se adaugă treptat făina amestecată cu bicarbonatul, apoi scoateți aluatul și-l frământați puțin pe masa înfăinată.

Gogosi-cu-branza-dulce-amalia-2

Gogosi-cu-branza-dulce-amalia-3

Gogosi-cu-branza-dulce-amalia-4

Gogosi-cu-branza-dulce-amalia-5

Împărțiți aluatul în 6 bucăți, apoi le modelați alungindu-le până ajung de grosimea degetelui mic.

Le tăiați bastonașe tot așa de mărimea unui deget mic (de la mână).

Gogosi-cu-branza-dulce-amalia-6

Gogosi-cu-branza-dulce-amalia-6

Într-o tigaie (de preferat e să folosiți o tigaie cu diametru mai mare, pentru că cresc în timpul prăjitului) puneți ulei cam până la jumătate și când se încinge prăjiți gogoșile.

Nu trebuie să fie mult, ca pentru cele clasice. Le întoarceți pe o parte și pe alta până se rumenesc frumos.

Focul trebuie să fie potrivit, nu la maxim.

Gogosi-cu-branza-dulce-amalia-7

Se scot gogoșile pe șervet absorbant de hârtie apoi se servesc pudrate cu zahăr sau cu smântână, nutella, dulceață, ce vă place.

Gogoși cu brânză dulce
Gogoși cu brânză dulce

Și aici un mic filmuleț să vedeți cât sunt de pufoase!

Poftă bună!

Un desert rapid - Gogoși cu brânză dulce
Un desert rapid – Gogoși cu brânză dulce

 

si reteta incercata de cititoare

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.