Cred ca toata lumea indrageste gogosile asa ca o reteta noua nu poate decat sa aiba succes :).
Gogosile cu banane se fac usor si rapid si sunt atat de pufoase! Copiii au fost foarte incantati de ele, sunt aromate iar glazura dulce acrisoara le completeaza perfect.
Reteta este foarte simpla, recomand sa folositi o banana cat mai coapta pentru ele si sa le faceti sub aceasta forma cu gaura in mijloc, nu forma clasica rotunda.
Desi sunt prajite in ulei gogosile sunt usoare si pufoase, abia astept sa le incercati si voi! Eu nu am pus scorțișoară pentru că am uitat pur și simplu ( nici acum nu-mi explic cum, dar se mai intampla si la case mai mari ).
Dar haideti sa vedem reteta.
Gogoși cu banane și scortișoară
Ingrediente 12 buc:
- 250g făină de grau de tip 000
- 1 banană coaptă
- 1 ou
- 1 lingurița miere
- 1 linguriță zahar pudra
- un praf de sare
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1-2 lingurite smantana fermentata
pentru glazura:
- 100g zahar pudra
- 2 -3 lingurite suc de lamaie
Banana o zdrobim bine si adaugam mierea si oul.
Separat amestecam toate ingredientele uscate si apoi adaugam la ele amestecul de banana si ou.
Adaugam smantana si framantam usor pana obtinem un aluat usor elastic putin mai moale pe care il invelim in folie si il punem la frigder o ora.
Intindem aluatul pe o planseta presarata cu faina, cu o grosime de 1 cm si decupam cu o forma sau un pahar gogosile. Ale mele au avut 9 cm diametru, cu dimensiunile acestea ies aprox. 12 buc.
Prajim gogosile in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc frumos.
Le scoatem pe o tava in care am pus un servet de hartie.
Pana se racesc preparam glazura: punem zaharul pudra intr-un bol si adaugam treptat suc de lamaie pana se formeaza o glazura mai grosuta dar curgatoare.
Trecem gogosile prin glazura si le decoram cu bombonele colorate.
Servim!
Reteta este preluata cu mici modificari de pe un forum culinar din Ungaria.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]