Gatesc pentru o carte

Transavia_Gatesc pentru o carte1

Se apropie sărbătorile de iarnă,  perioadă în care parcă suntem mai dispuşi să dăruim, să facem un lucru bun, să ajutăm şi pe alţii să aibă sărbători frumoase şi, de ce nu, o viaţă mai uşoară.

În acest context aş vrea să vă prezint o situaţie care sincer îmi este familiară, pentru care ştiu că putem face multe să o schimbăm.

Doamna Georgeta Pogan este o bibliotecară din comuna Vidra, Munţii Apuseni. De ani buni parcurge peste 7 kilometri pe jos, dus-întors, până într-un sat unde elevii nu au nici bibliotecă şi nici cărţi, dar care îşi doresc să înveţe şi să citească. O dată pe săptămână îşi umple geanta cu cărţi şi porneşte spre satul Ponorel unde locuiesc peste 50 de elevi. Petrece cu copiii câteva ore, iar la plecare stabilesc împreună ce cărţi le va aduce săptămâna următoare. Din nefericire, în România există multe zone defavorizate, unde accesul la educaţie este dificil. Cazul copiilor din satul Ponorel este un astfel de exemplu.

Pentru a veni în spirijinul acestora şi pentru a le aduce o bucurie în prag de sărbătoare, compania Transavia şi-a propus să demareze o campanie prin intermediul căreia copiii din satul Ponorel vor beneficia de propria lor bibliotecă şi cărţile necesare.

Deoarece Transavia activează în industria alimentară şi oferă cele mai bune produse din carne de pui pentru o alimentaţie sănătoasă, şi-a propus să implice consumatorii în această campanie, invitându-i să gătească şi să împărtăşească reţetele lor preferate cu carne de pui. Astfel, o reţetă gătită va fi echivalentul unei cărţi donate copiilor din satul Ponorel, Munţii Apuseni.

Am scris că situaţia îmi este familiară deoarece îmi aminteşte de mama mea care a fost învăţătoare şi mergea pe jos 7 kilometri ca să-i înveţe pe copiii din satul învecinat. Dar asta a fost acum 50 de ani, credeam că lucrurile s-au schimbat şi am evoluat dar din păcate mai există zone defavorizate în ţara noastră dragă. Partea bună este că dacă avem un pic de voinţă şi dorinţă putem să schimbăm ceva. În bine :)

Eu am acceptat cu bucurie să ma implic în campanie şi urmează să gătesc o reţetă cu carne de pui Fragedo pentru a ajuta aceşti copilaşi. Vă invit să vă alăturaţi şi voi acestei campanii şi să gătiţi o reţetă preferată de pui ( aveţi o multitudine de opţiuni, dacă sunteţi în pană de idei vă puteţi inspira de pe blogul meu :) ) faceţi o fotografie la preparatul final şi încărcaţi fotografia pe pagina mea de facebook https://www.facebook.com/haisagatim sau pe pagina de facebook Transavia https://www.facebook.com/TransaviaToateCeleBune folosind hastagul #gatescpentruocarte. Nu uitaţi: o reţetă  gătită este echivalentul unei cărţi donate copiilor din satul Ponorel, Munţii Apuseni.

Aşadar vă aştept cu drag să gătiţi şi să dăruiţi!

loading...

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.