Garnituri – cartofi aurii


Iata reteta de cartofi aurii asa cum o fac eu , nu stiu daca este neaparat reteta originala dar va asigur ca au acelasi gust si aspect cu cei serviti ca garnitura in restaurantele de gen fast food. Stiu,  nu sunt sanatosi, dar sunt atat de gustosi ! :)
Avem nevoie de :
cartofi rosii ( cei cu coaja alba sunt mai sfaramiciosi de aceea nu ii recomand)
sare
boia dulce
praf de usturoi
curry
Se pun la fiert cartofii taiati bucati sau felii mai mari in apa cu putina sare.

In momentul in care incep sa fiarba se face focul mai mic si se lasa exact 10 minute ( atentie la timpul de fierbere, daca il depasiti cartofii se vor sfarama ). Scoatem cartofii, ii strecuram si apoi ii condimentam cu sare, boia , putin curry, praf de usturoi.

Ii amestecam, miscand strecuratoarea intr-o parte si in alta ( adica fara lingura sau paleta) si ii prajim in ulei incins.

Scoatem cartofii pe un servet sa se scurga excesul de ulei si mai adaugam putina boia pentru culoare. Veti observa ca sunt crocanti in exterior si pufosi in interior, nu sunt atat de uleiosi ca si cartofii prajiti.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


23 de comentarii la „Garnituri – cartofi aurii”

  1. Amalia, sotul meu ma inebuneste sa-i tot fac cartofi aurii ca la restaurant dar n-am reusit pana acum… mersi de idee, arata superrrr! Cu siguranta ii fac!:-*

  2. Cu ocazia Nasterii Fecioarei Maria, iti si va doresc un sincer La Multi Ani si toata fericirea din lume!
    o zi minunata iti doresc

  3. Buna Amalia, am facut si eu cartofi aurii si au iesit deliciosi!!! nu ne mai saturam de ei :P felicitari si multumiri pt toate retetele postate, m-au scos din multe „incurcaturi” :P

  4. Nadia ma bucur ca ti-au placut , mai am cateva retete cu cartofi unde se foloseste mai putin ulei … poate le incerci daca sunt pe gustul tau :).

  5. am incercat acesti cartofi, sunt foarte foarte buni si logodnicului meu i-au placut foarte mult…ii prepar si astazi ca si garnitura langa o friptura…te felicit…apropo astazi incerc si reteta de Cornetti…te pup…succes!!!Cristina

  6. Am facut niste cartofi la cuptor, nu mai stiu de pe unde am luat reteta.. :(.. incearca si n-o sa-ti para rau. Cartofii spalati bine se taie barcuta, cu tot cu coaja, apoi se sterg cu servetel sa nu fie umezi. Se amesteca cu ulei de masline+sare(de preferat de bucatarie), sa aiba o pelicula pe ei. Se dau prin boia dulce si iute, sa devina portocalii, apoi se aseaza intr-un vas (eu am pus intr-unul termorezistent, cu capac), la cuptor. Ies aurii, teoretic cu coaja crocanta. Practic nu prea. Cred ca ar fi trebuit incins mai bine in prealabil cuptorul.

  7. Tocmai i-am terminat…de mincat! :D Au fost deliciosi, cu piept de pui facut la tigaia de fonta si mujdei.
    Sa iti dea Dumnezeu sanatate! :D

  8. Cartofii aurii sunt mult mai deliciosi daca sunt mici, chiar dintr-un soi „dedicat”. In zona Fagaras se cultiva un soi special, pe care il gasiti la Billa…Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.