Daca ( si numai daca :)) v-a mai ramas ceva carnita din weekend puteti incerca cu succes aceasta garnitura.
- 1 ceasca orez basmati ( am cumparat din Kaufland foarte accesibil ca pret )
- 1 lingurita unt
- Sare, piper alb
- 2 cesti apa
Intr-o oala mai mica topim untul si apoi adaugam orezul spalat si scurs de apa. Amestecam 1 minut sa se prajeasca putin apoi adaugam 2 cesti de apa. Adaugam putina sare, acoperim cu un capac si lasam sa se faca la foc mic 15 minute ( termenul de fierbere variaza in functie de orezul folosit in general scrie pe cutie ). Oprims focul și mai lsam sa stea cu capac 5 minute apoi servim.
Puteti adauga la sfarsit 1 lingurita de smantana sau branza rasa. Este excelent asa!
Desigur aceasta rețeta poate fi imbunatatita astfel: în untul topit sau ulei daca nu aveți unt, adăugați o ceapa mica și o jumătate de ardei tăiat cubulețe. Prăjiți 2 minute apoi adăugați orezul mai lăsați un minut apoi puneți apa.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]