Garnitura de cus cus 1

O garnitura rapida si gustoasa. M-am gandit sa postez un mod de-a gati cus cus-ul ( cred ca cel mai simplu).

Aceasta reteta este valabila pentru cus-cus-ul de tip paste adica paste taiate scurt. Cel original se prepara la abur sau pur si simplu cu apa fierbinte.

Ingrediente:

  • 250g cus cus
  • 1 lingurita condiment universal
  • 1 lingura ulei

Punem uleiul intr-o cratita si cand se incinge adaugam cus cus-ul. Amestecam de cateva ori si apoi adaugam apa si condimentul. Proportia este de 2,5 la 1, adica la 1 cana de cus cus 2,5 cani de apa Este de preferat sa folositi supa de legume sau de pui dar daca nu aveti gata pregatita sau congelata recurgeti la inlocuitori :). Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic timp de 9-10 minute.

Stingem apoi focul si lasam acoperit 5 minute. Servim.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


6 comentarii la „Garnitura de cus cus 1”

  1. Hello,

    Apreciez foarte mult site-ul tau pentru retete. Vreau doar sa fac un comentariu despre reteta ta de couscous. Couscousul nu se fierbe in apa. Ideal couscousul se fierbe pe abur intru’ul bowl de metal cu gauri f mici pus peste o oala cu apa care fierbe pe foc mic. Se ia de pe foc si se amesteca apoi repeti se 2-3 ori aceiasi procedura. Procedura ia cateva ore. In felul asta boable nu raman lipite.

    Sarbatori fericite si felicitari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.