Galuste din ficat cu sos de bulion


O mancare delicioasa, care se face rapid.

Ingrediente:
200 g ficat ( eu am folosit de pui)
1 ceapa mica
2 felii franzela
cateva fire de marar si patrunjel verde
1 ou mai mare sau 2 mai mici
ulei
sare
piper
4-5 rosii mijlocii/2 lingurite pasta tomate ( eu am folosit 250 ml bulion)
1 ceasca zeama carne
faina

Spalam ficatul,il taiem bucati si il prajim in putin ulei. Cand se raceste il trecem prin masina de carne si adaugam ceapa si mararul tocat, painea inmuiata in lapte sau apa si stoarsa bine ( sau le bagam pe toate la tocat) .
Adaugam ouale, sare,piper,omogenizam si formam galuste de marimea unei nuci mari ( pasta e cam moale , eu am luat cu lingura putina pasta am pus in faina si apoi am „plimbat” practic galustele de pe o palma pe alta.In cratita punrm putin ulei la incins,apoi rosiile curatate de pielita si seminte sau bulionul,lasam sa se caleasca, adaugam zeama de carne,sare,piper si amestecam bine.Lasam sa dea cateva clocote.In sosul din cratita se pun cu grija galustele de ficat,se fierb 10-15 min.

Eu le-am intors pe o parte si pe alta cu o paleta, cu grija caci sunt destul de fragile .

Servim  fierbinti cu cartofi piure.
Reteta este preluata de aici , cu multumiri Marianei pentru munca depusa :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


7 comentarii la „Galuste din ficat cu sos de bulion”

  1. Hallo Amalia,

    cu Sos de Rosii nu am probat nici o Datä da acuma sint convins cä se potrivesc super. Merci mult de Idee

    Salutäri Jacob

  2. Foarte bună reţeta, am facut-o deja de 2 ori. Ca să fie galuştele mai consistente şi mai uşor modelate am adaugat pesmet în aluat.

Lasă un răspuns la Mira Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.