Galuste de cartofi la cuptor

galuste-de-cartofi-la-cuptor-1

Atunci cand iti este foame se pare ca cel mai la indemna sunt retetele cu cartofi sau niste carne la gratar ar zice carnivorii sau o salata bogata ar zice vegetarienii. Dar noi suntem romani asa ca o dam cu cartofii :) Retete de cartofi gasiti destule, de la banala tocanita sau salata orientala la tot felul de mancaruri in special servite la cina pentru ca sunt usoare.

Daca sotul vede mancarurile cu cartofi ca o garnitura la carne eu ii mananc ca atare, imi plac mai ales cei din gradina bunicii. Daca aveti noroc sa gasiti cartofi bio atunci va recomand sa-i consumati si sa-i preparati ca in reteta de mai jos, pe care am gasit-o pe un alt blog a carui denumire am uitat-o.

fleuri de gratinuri si

Ingrediente:

 

  • 800g cartofi
  • 2 oua
  • 80g faina
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • 3 linguri smantana
  • 150g branza sarata

Preincalzim cuptorul la 200 de grade.
Fierbem cartofii, ii curatam de coaja si ii dam pe razatoare.Adaugam sare, faina, ouale si jumatate din legatura de patrunjel tocata si amestecam. Punem apa la fiert cu putina sare. Cand da in clocot micsoram focul. Formam cu mana uda galuste ( alegeti voi marimea ) pe care le punem la fiert timp de 15 minute.
Intr-un vas termorezistent punem smantana, o intindem cu o lingura si adaugam 6 linguri de apa. Scoatem galustele cu o paleta
le punem in tava

si radem deasupra branza.

Bagam tava la cuptor pana se rumeneste branza deasupra. Servim cu patrunjel verde si smantana.

galuste-de-cartofi-la-cuptor-2

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


11 comentarii la „Galuste de cartofi la cuptor”

  1. Oh, Amalia! I´m really impressed!
    The Knödel are perfectly done! Very yummy :-D

    Thank you for your interest and I´m happy that your like the recipe!

    Greetings from Vienna :-)

  2. Fac si eu deseori,sunt delicioase!
    Dar fara smintina in tava,asa cu lingura si fara mila!
    Interesanta faza cu smintina cu apa!am sa incerc o data!

Dă-i un răspuns lui diamond Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.